Szabadult a börtönből Tekashi 6ix9ine New York-i rapper, és ma ünnepli 24. születésnapját. Ennek örömére a The Times Square-en hirdeti magát és az új dalának megjelenését.

Mindenkinek tudnia kell erről a hírről

Tegnap, csütörtökön hatalmas óriásplakáton hirdette magát Tekashi 6ix9ine New York-i rapper, hogy kiszabadult a börtönből. Mindezt nem kisebb platformon, mint a The Times Square-en tette.

6Is9Ine Borton Szabadult Uj Dal Time Square
Tekashi 6Ix9Ine / Fotó: Getty Images

Mint megírtuk, a koronavírus-járvány miatt hamarabb engedhetik ki, járhatja az utcákat és zenélhet. “A király visszatért” – olvasható a reklámon, miközben a rapper egy hatalmas szivárvány színű kabátban feszít.

https://twitter.com/Akademiks/status/1258532272656969729

A király természetesen a New York Királya titulusra utalás.

De mi is ez a reflexió?

Maga a hiphop mint műfaj az 1970-es években született, a bölcsője pedig nem más, mint New York. A nyugati parton még hosszú évek kellettek, mire kialakult a helyi hiphopkultúra és később megszülessen általuk a gengszterrap. Hiába adott a műfajhoz elképesztő sokat a kaliforniai hangzás és stílus, a tény az tény: New Yorkban született a hiphop. Az, hogy ez a műfaj kiindulópontja, óriási presztízsértékkel ruházza fel az amúgy is nagyon művészi, inspiráló és kereskedelmileg fontos várost.

A rapszakma mára korántsem kétpólusú, nincs east-west dominancia. Az Egyesült Államok  (és lassan a világ) minden részéről felütik a fejüket az aktuálisan forró előadók, akik több éven keresztül képesek uralni a hiphopot – a déli rapperek már a ’90-es évektől jelen vannak, Kanadának pedig ott van Drake.

A New York királya cím azonban olyan picit, mint a Cosa Nostra: ha nem vagy igazi New York-i (szicíliai), akkor sosem kerülhetsz a cím (a maffia belső körének) közelébe.

Drake rekordot állított fel: ő az első férfi eladó a Billboard Hot 100 listáján

Drake friss felvétele, a Tootsie Slide azonnal a rangos amerikai slágerlista élére ugrott, és erre immár harmadik alkalommal volt képes, miután 2018-ban a God’s Plannel és a Nice for What tal már megtette ezt, írta. Az abszolút listán ezzel beérte a szintén három No. 1.

Nem elég, hogy van egy slágered, uralod az undergroundot, vagy épp odaszólsz valami nagymenőnek. Több szempontból is olyat kell alkotnia a cím viselőjének, amit más, azokban az években nem tud.

Új dalát is promózza 6ix9ine

A nagy visszatérés egy ma, magyar idő szerint este 9-kor megjelenő új dalban teljesedik ki, melyet 6ix9ine első börtön utáni Instagram Live-jával fog kiegészíteni, írja a Complex. De a mai nap azért is különleges számára, mert ma van a rapper 24. születésnapja. A trekkhez elvileg klipet is készítettek, a pletykák szerint a rapper egyedül szerepel majd benne, saját otthonában, betartva a közösségi távolságtartás és a házi őrizete szabályait.

Az új kislemez 6ix9ine készülő két új lemezének az előfutára lesz.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet