Börtönből kötött 3 milliárdos lemezszerződést a világsztár

Tekashi 6ix9ine nemrég bíróság elé állt szervezett bűnözés gyanújával. Azonban nem áll meg a rapper a karrierje, ugyanis 10 millió dolláros (~3 milliárd forint) lemezszerződést kötött.

Tekashi 6ix9ine rapper börtönből kötött 10 millió dollárt érő szerződést korábbi kiadójával, aki többek között szervezett bűnözés miatt állt nemrég bíróság elé, értesült a TMZ. A szerződés alapján a kiadója azt gondolja, hogy a rapper hamarosan szabadulhat a börtönből.

tekashi 6ix9ine börtön lemezszerződés
Tekashi 6ix9ine/ Fotó: Shareif Ziyadat / Getty Images

A deal alapján a 10k Projects két darab nagylemezt szeretne a rappertől azután, hogy szabadult a börtönből. A pénzt is csak ezután kapja meg, továbbá az egyik lemezt angolul, a másikat spanyolul kell majd felvennie. A hiphopban évtizedek óta létező jelenség, hogy egy-egy előadó még népszerűbbé válik, ha börtönbe kerül, megnő az érdeklődés a zenéi iránt, és 6ix9ine is pontosan ebben bízik, írja az Index. Ám fontos megjegyezni, mikor és hogyan szabadulhat a rapper.

Jelenleg szervezett bűnözés miatt folyik eljárás ellene, a bíróságon pedig – a saját büntetése enyhítése érdekében – gond nélkül vallott több olyan bandatagra, akik szerepeltek a most közel 360 millió lejátszásnál járó klipjében két évvel ezelőtt.

A rapper a Bloods nevű amerikai bűnbanda egyik szárnyával lett jóban, de a bíróságon elárulta, hogy sosem volt bandatag, csak fizetett azért, hogy a bűnözők védjék őt, szerepeljenek vele és úgy tűnhessen, hogy ő is gengszter.

Donald Trump szeretné kiszabadítani az elítélt rappert, mert Kanye West kérte

A történet még július elejére nyúlik vissza, amikor is ASAP Rocky rappert letartóztatták. Utcai verekedésbe keveredett Svédországban két férfivel, ahol épp koncertezett. A két férfi azzal vádolta egy étteremben, hogy eltörte a fejhallgatóikat, majd miután követni kezdték az utcán, ASAP Rocky felszólította őket, hogy ne tegyék.

Ezek után dobta fel a volt társait, ami miatt nagy arra az esély, hogy ha börtönbe kerül, azonnal megölik. Felmerült, hogy tanúvédelmi programba is helyezhetik, de azt erősen megnehezíti, hogy a rapper feje úgy össze van firkálva, mint egy köztéri mosdó ajtaja, és nem kevés pénzbe és időbe telne mindet eltüntetni a fejéről. Persze a lemezszerződés alapján úgy tűnik, hogy Tekashi 6ix9ine az “egyszerű” visszatérésben hisz.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból