Kiemelten veszélyes személyek szökhettek meg egy szíriai börtönből, feltehetően egy szervezett támadás részeként.

Amerikaiak segítenek

A börtön a szíriai Al-Haszakában, egy kurdok által ellenőrzött területen van. Egy támadás érte az épületet, amikor pár terrorista kihasználta az alkalmat és megszökött – közölte a Liner.

Erről az orosz hadsereg adott tájékoztatást, de azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy hány terrorista szökött meg. Az oroszok a tájékoztatójukban elmondták, hogy az amerikai fegyveres erők légi egysége is részt vett a börtönből megszökött fegyveresek kiiktatására irányuló műveletben.

Felkészültek a civil áldozatokra

Arra számítanak, hogy a légi támogatással nagy valószínűséggel megtalálhatják őket, azonban a párharc akár városok lerombolásához, illetve civil áldozatokhoz vezethet.

Hozzátették, hogy továbbra is nagyban számítanak az amerikai fegyveres erők harci repüléseire a börtönből megszökött fegyveresek utáni kutatásban.

Korábban az amerikai védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy az Egyesült Államok vezette koalíció légicsapást biztosított a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) számára az érintett területen, ahol a szökés történt. Ezen a területen tartózkodnak Daesh harcosai is, akik egy törvényen kívül helyezett terrorszervezetként működnek Oroszországban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet