Pénzbüntetésre vagy börtönbüntetésre számíthat egy orosz streaming-sztár, miután meztelenül pózolt egy moszkvai templom előtt.

Tiszteletlenség Szűz Mária előtt

A 24 éves Polina Murugina, szent látnivalókhoz közeli fotókon szerepel meztelenül, ami miatt jelenleg bűnüldözési ellenőrzés alatt áll. Akár 3000 fontig (kb. 1,2 millió forintig) terjedő pénzbírsággal vagy egy év börtönnel is sújtható, ha bűnösnek találják „a hívők vallási érzéseinek megsértésében”.

A tetovált online sztár a moszkvai Boldogságos Szűz Mária templom előtt pózolt. A kép tavaly nyáron készült, de nemrég jelentették a rendőrségen – írta a Daily Star.

Tetovalo-Muvesz-Istentisztelet-Oroszorszag-Meztelenkedes

A streamer nem kommentálta a rendőrségi intézkedést, de bezárta Instagram-fiókját, ahol a templomos képet tette közzé.

Politikai üzenet

Ez a legfrissebb a templomok vagy állami épületek, köztük a Kreml ügye melletti hovatartozásokról tett orosz lépések sorozatában.

Tavaly egy moszkvai bíróság tíz hónap börtönbüntetésre ítélt két csínytevőt, akik orális szexet szimuláltak a hagymakupolás Szent Bazil Székesegyház közelében a Vörös téren.

Ruslani Murodzhonzoda – a 23 éves tádzsik állampolgár, más néven Ruslan Bobiyev – és Anastasia Chistova egyaránt bocsánatot kértek az Instagram-on közzétett „ártalmatlan” mutatványért, de a bíró nem kegyelmezett nekik. Egy új orosz törvény értelmében bebörtönözték őket, amely bűnösnek találta őket a vallásos emberek érzéseinek megsértésében.

Egy másik esetben a 30 éves Ira Volkovát Szentpéterváron tartották fogva, mert kivillantotta a hátát a kivilágított Szent Izsák Székesegyház előtt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet