Először azt hitte a minisztérium, 303 milliárdnyi drogot talált, de nagy volt a lebőgés

Thaiföld igazságügyi minisztériuma sajtótájékoztatót tartott többek között azért, hogy elújságolják, 1 milliárd dollár értékben foglaltak le kábítószert. Aztán jött a felismerés hogy mégsem.

A nagyot mondás buktatói

Thaiföldön az igazságügyi minisztérium nemrég egy sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy majdnem 1 milliárd dollár értékben foglaltak le kábítószert, írja a CNN. Hogy értsük: az 1 milliárd dollár körülbelül (mai árfolyammal számolva) 330 milliárd forintnak felel meg, a legnagyobb ötös lottó nyeremény 6,4 milliárd forint volt.

Drogcsempeszet Thaifold Tisztitoszer
/ Fotó: Narcotics Control Board

Azonban elhamarkodott volt ezen lépésük, ugyanis az alaposabb laboratórium vizsgálatok után kiderült: nem ketamint találtak – ahogy azt hitték –, hanem nátrium-foszfátot. Ezt pedig leginkább tisztítószereknél alkalmaznak.

Elismerték, hogy hibáztak

Somsak Thepsuthin igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott: az eset helyszínén végzett gyorsvizsgálatok során „technikai hibát” vétettek.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A gyorsteszteléshez használt anyag ugyanis nátrium-foszfáttal vagy ketaminnal reakcióba lépve egyaránt lila szinűre vált, ez vezetett a tévedéshez.

El kell ismernünk, hogy hibáztunk

– mondta a miniszter, hozzátéve azt, hogy magára vállalja a felelősséget az elkövetett bakiért.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból