Majd’ egy hét telt el a The Irishman (Az ír) debütálása óta. A rendező, Martin Scorsese pedig azt kéri, sőt könyörög érte, hogy ne mobilon nézzék meg.

Már nem csak moziban, hanem a Netflixen is elérhető Martin Scorsese három és fél órás maffiafilmje, Az ír (The Irishman). Az Oscar-díjas rendező csak annyit kér, hogy minél nagyobb képernyőt válasszunk.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha meg akarod nézni az egyik mozimat, kérlek, nagyon kérlek, hogy ne a telefonodon tedd[/perfectpullquote]

– idézi a The Guardian.

Martin Scorsese The Irishman Netflix Az Ír Robert De Niro
Martin Scorsese, A The Irishman Rendezője / Fotó: Getty Images

Scorsese próbál azonban minél engedékenyebb lenni, és talán egy iPadet engedélyez, de abból is egy nagyobb kijelzővel rendelkezőt “engedélyez”.

10 érdekesség a The Irishman Frank Sheeranjéről

Frank Sheeran életét Charles Brandt krimiíró dolgozta fel a Hallom, szobafestő vagy című regényben, a könyvet Martin Scorsese vitte filmre, így született meg a The Irishman (Az ír). az ír film, jimmy hoffa, robert de niro, martin scorsese, al pacino

A rendező legutóbb azért került a hírekbe, mert ízekre szedte a Marvel-univerzumot. Levidámparkozta, és kijelentette, hogy számára ezek nem mozifilmek. Mindeközben Scorsese is kénytelen volt haladni a korral, és a Netflix-szel egyezkedni, mivel ők készítették el végül a 140 millió dolláros (~42,5 milliárd forint) produkcióját, amiben megfiatalította Robert De Nirót.

Martin Scorsese: Ez a korszak már elmúlt – Robert De Niro, Al Pacino és a rendező közös interjút adott

Robert De Niro, Al Pacino és Martin Scorsese a Netflix által finanszírozott Az írben dolgoztak először együtt. Sőt, csatlakozott hozzájuk Joe Pesci és Harvey Keitel is. Al Pacino meg is jegyezte, hogy nagyon ideje volt már.

“A legideálisabb az volna, ha moziba mennél, és nagy vásznon néznéd meg az elejétől a végéig. És tudom, hogy hosszú, hogy fel kell állnod, ki kell menned a mosdóba. Megértem. De otthon, ha egy estét vagy egy délutánt szánsz rá, és eldöntöd, hogy nem veszed fel a telefonodat vagy nem állsz fel túl sokat, az is működhet” – folytatta.

A The Irishman egyébként Scorsese eddigi filmjei közül máris a legjobban kedvelt a kritikák alapján.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk