Til Schweiger korábbi családi filmjének hollywoodi remake-jét forgatja nagy nevekkel

A Til Schweiger rendezte Head Full of Honey (Honig im Kopf) nagy kasszasiker volt Németországban 2014-ben. Schweiger most elkészíti saját filmjének hollywoodi remake-jét, amelyben igazi nagyágyúk szerepelnek majd.

Til Schweiger színészként és rendezőként is közreműködik akciófilmekben és szívmelengető történetekben egyaránt. Azon kevés német színészek egyike, aki Hollywoodban is nevet szerzett magának. Volt felesége, Dana Schweiger amerikai, és a pár Los Angeles-ben élt az 1990-es években. Til Schweiger Quentin Tarantino Becstelen brigantik című filmjében is szerepelt 2009-ben.

Ritka, hogy német filmből amerika remake-et forgassanak.

Több mint 7 millió jegyeladással Schweiger eredeti családi mozija Németország legsikeresebb filmes alkotása volt 2014-ben. Benne volt a legjobb idegen nyelvű filmért Oscar-jelölésre szánt német filmek között.

Az amerikai változatban Nick Nolte, Matt Dillon, Emily Mortimer és Jacqueline Bisset is szerepelnek majd. A forgatás már zajlik Németországban.

44389351 401
Balról Jobbra: Jacqueline Bisset, Emily Mortimer, Matt Dillon, Nick Nolte És Til Schweiger / Fotó: Picture-Alliance / Dpa / J. Büttner

Nick Nolte játssza a nagypapát, Amandus-t, aki Alzheimer-kórban szenved. Amikor a család szembesül azzal, hogy mennyire beteg, unokája, Tilda egy utolsó nagy kalandra indul vele. Ez persze különböző bonyodalmakhoz és zűrös helyzetekhez vezet a családban.

Míg az eredetiben az unokát Til Schweiger lánya, Emma játszotta, addig a hollywoodi változatban Nolte saját, 10 éves lánya, Sophie Lane.

Matt Dillon Amandus fiát, Tilda apját alakítja. Emily Mortimer pedig a feleség szerepében lesz látható. Mortimer karakterének anyját Jacqueline Bisset játssza, aki szívesen flörtöl Amandus-szal.  

Head Full of Honey új, amerikai változata jövőre lesz látható.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból