Tilda Swinton szerepel majd az Élősködők sorozat-adaptációjában

A színésznő immár harmadik alkalommal forgathat Bong Joon-Hóval, akivel a Snowpiercerben és az Okjában is együtt dolgoztak.

Már ütik is a vasat

Tilda Swinton lesz a női főszereplője Bong Joon-Ho négyszeres Oscar-díjas filmjének, az Élősködőknek sorozat-változatában, írja a Dazed. A koreai rendező rajongói előtt nem titok, hogy Bong egyik nagy kedvence Swinton, aki már a 2013-as sci-fi drámájában, a Snowpiercer-ben és a 2017-ben bemutatott akciófilmben, az Okjában is szerepelt.

tilda swinton bong joon ho
Tilda Swinton és Bong Joon Ho / Fotó: Barry Wetcher / Netflix

Az HBO hat részes sorozatának férfi főszereplője pedig a pletykák szerint Mark Ruffalo lehet, bár erről még nem érkezett hivatalos megerősítés. Adam Mckay, a Succession sorozat rendezője is beszállhat Joon-Ho mellé executive produceri szerepben.

Élősködnek

A rajongók viszont amiatt aggódnak, hogy az Élősködők amerikai verziója pusztán az eredeti film kilúgozott változata lesz, pont a sajátos koreai kontextus nélkül.

Az Oscar-díjas Bong Joon-Ho tolmácsa már saját filmet akar készíteni

Bong Joon-Ho hatalmasat tarolt az Élősködőkkel az Oscar-díjátadón, de lehet, hogy hamarosan komoly konkurenciával kerül szembe. A tolmácsa, aki a filmes díjátadó szezonban mindig mellette volt, a 25 esztendős Sharon Choi bejelentette, hogy saját filmet készít – írja a .

Valaki azt írta a Twitteren: „Nem hinném, hogy az Élősködőknek egyáltalán el kéne készíteni az amerikai remake-jét. Főleg nem egy televíziós adaptációt. Főleg nem két fehér családdal a középpontban.” Egy másik felhasználó szerint: „Most komolyan csinálnak egy fehér Élősködőket? És Bong ebbe belement…”

Az egyenlőtlenségek okozta társadalmi erőszakről szóló film, az Élősködők nyerte a 2019-es Cannes Filmfesztivál Arany Pálma-díjat

A gazdatest, a Snowpiercer – Túlélők viadala, az Okja rendezője tízévnyi nemzetközi kitérő után forgatott ismét a hazájában. És ennek eredményeként egy tőle megszokott hangvételű, besorolhatatlan szociális tragikomédiát készített. Bong Dzsun Ho nem először választotta a szórakoztató zsáner műfaját, hogy hangsúlyosabban és szimbolikusan tudja megmutatni a szociális viszonyokat egy olyan világban, ahol a társadalmi különbségek igazságtalan módon növekednek.

Inkoo Gang, a Hollywood Reporter televíziós kritikusa a következőket mondta a történelmi Oscar-gála után, ahol a film négy elismerést is begyűjtött: “Nagyon remélem, hogy az Élősködők győzelmének köszönhetően mindenütt ezt fogják vetíteni, és mindenki le fogja szarni ezt az Adam McKay-féle HBO-s verziót.”

Joon-Ho már az Oscar-díj átadáson azt nyilatkozta, hogy a projekt már korai fázisban van, és hogy lépésről-lépésre haladnak Mckay-jel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mckay csodálatos szakember, jelenleg még csak a tartalmi struktúráról beszélgetünk, de alig várom, hogy rátérjünk a színészekre. Kíváncsian vagyok, hogy kik csatlakoznak a stábhoz[/perfectpullquote]

– mondta Joon-Ho.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból