Nézem Film Tilda Swinton szerepel majd az Élősködők sorozat-adaptációjában

Tilda Swinton szerepel majd az Élősködők sorozat-adaptációjában

Promóció

A színésznő immár harmadik alkalommal forgathat Bong Joon-Hóval, akivel a Snowpiercerben és az Okjában is együtt dolgoztak.

Már ütik is a vasat

Promóció
- Advertisement -

Tilda Swinton lesz a női főszereplője Bong Joon-Ho négyszeres Oscar-díjas filmjének, az Élősködőknek sorozat-változatában, írja a Dazed. A koreai rendező rajongói előtt nem titok, hogy Bong egyik nagy kedvence Swinton, aki már a 2013-as sci-fi drámájában, a Snowpiercer-ben és a 2017-ben bemutatott akciófilmben, az Okjában is szerepelt.

Tilda Swinton és Bong Joon Ho / Fotó: Barry Wetcher / Netflix

Az HBO hat részes sorozatának férfi főszereplője pedig a pletykák szerint Mark Ruffalo lehet, bár erről még nem érkezett hivatalos megerősítés. Adam Mckay, a Succession sorozat rendezője is beszállhat Joon-Ho mellé executive produceri szerepben.

Élősködnek

A rajongók viszont amiatt aggódnak, hogy az Élősködők amerikai verziója pusztán az eredeti film kilúgozott változata lesz, pont a sajátos koreai kontextus nélkül.

Az Oscar-díjas Bong Joon-Ho tolmácsa már saját filmet akar készíteni

Bong Joon-Ho hatalmasat tarolt az Élősködőkkel az Oscar-díjátadón, de lehet, hogy hamarosan komoly konkurenciával kerül szembe. A tolmácsa, aki a filmes díjátadó szezonban mindig mellette volt, a 25 esztendős Sharon Choi bejelentette, hogy saját filmet készít – írja a .

Valaki azt írta a Twitteren: „Nem hinném, hogy az Élősködőknek egyáltalán el kéne készíteni az amerikai remake-jét. Főleg nem egy televíziós adaptációt. Főleg nem két fehér családdal a középpontban.” Egy másik felhasználó szerint: „Most komolyan csinálnak egy fehér Élősködőket? És Bong ebbe belement…”

Az egyenlőtlenségek okozta társadalmi erőszakről szóló film, az Élősködők nyerte a 2019-es Cannes Filmfesztivál Arany Pálma-díjat

A gazdatest, a Snowpiercer – Túlélők viadala, az Okja rendezője tízévnyi nemzetközi kitérő után forgatott ismét a hazájában. És ennek eredményeként egy tőle megszokott hangvételű, besorolhatatlan szociális tragikomédiát készített. Bong Dzsun Ho nem először választotta a szórakoztató zsáner műfaját, hogy hangsúlyosabban és szimbolikusan tudja megmutatni a szociális viszonyokat egy olyan világban, ahol a társadalmi különbségek igazságtalan módon növekednek.

Inkoo Gang, a Hollywood Reporter televíziós kritikusa a következőket mondta a történelmi Oscar-gála után, ahol a film négy elismerést is begyűjtött: “Nagyon remélem, hogy az Élősködők győzelmének köszönhetően mindenütt ezt fogják vetíteni, és mindenki le fogja szarni ezt az Adam McKay-féle HBO-s verziót.”

Joon-Ho már az Oscar-díj átadáson azt nyilatkozta, hogy a projekt már korai fázisban van, és hogy lépésről-lépésre haladnak Mckay-jel.

Mckay csodálatos szakember, jelenleg még csak a tartalmi struktúráról beszélgetünk, de alig várom, hogy rátérjünk a színészekre. Kíváncsian vagyok, hogy kik csatlakoznak a stábhoz

– mondta Joon-Ho.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3