Lovas Edina, Tisza Gábor édesanyja hiába várja, hogy bocsánatot kérjenek tőle azok, akik gúnyolták az iskolában a fiát.

Az iskola elzárkózik a nyilatkozatoktól

A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tisza Gábor öngyilkossága óta nemcsak a sajtó elől zárkózik el, hanem Gábor édesanyja, Lovas Edina elől is. Továbbra sem tudni, mi lesz a zaklatók sorsa, ahogy azt sem, milyen vizsgálatok indultak az esettel kapcsolatban, ahogy azt sem, szorulnak-e az iskola diákjai vagy tanárai pszichológusi segítségre a történtek után.

Az iskola eddigi reakciója mindössze annyi volt, hogy kitűztek egy fekete zászlót az iskola épületére és a honlapjukon megjelent egy nyúlfarknyi szöveg arról, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal az eset kivizsgálásában, valamint minden segítséget megadnak az iskola diákjainak és dolgozóinak a tragédia feldolgozásához – írja a Blikk. A Metropol kereste az intézményt, ám az igazgató, mint mondta, nem tudott arról, hogy zaklatás történt, majd úgy folytatta, nem nyilatkozik a sajtónak.

Tisza Gabor Vaja Anyja Lovas Edina Ongyilkossag
Lovas Edina, Tisza Gábor Édesanyja Nyilatkozik Az Rtl Klubnak

„Senki nem keresett meg engem azzal, hogy »Én a fiával jártam egy osztályba, sajnálom«, vagy a szülő, hogy »Az én gyermekem osztálytársa volt«, és akkor sajnálják” – mondta az édesanya az RTL Klubnak. Elmesélte, hogy idegenektől nagyon sok telefonhívást kap, meglepte, mennyi gyerek küzd hasonló gondokkal, mint a fia.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint több iskolapszichológusra van szükség, mert a tanárok túlterheltek, és nem mindig veszik észre, ha baj van. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált: 2010 óta a duplájára emelték az iskolapszichológusok számát.

A lányok csúfolták többen

Hétfőn a Facebookon kért segítséget Lovas Edina, mert eltűnt a fia. 

Eltűnt a fiam. Tisza Gábor. Szabolcs megye Vaja település, utoljára fél nyolckor látták itt, Vaján. Az iskolában problémái voltak az osztálytársaival, piszkálták, cikizték, volt olyan kijelentése is, hogy inkább a halál, mint az iskola, valószínűleg ez állhat az eltűnése hátterében. Kérem, aki tud róla valamit, vagy látta valahol, az értesítsen engem, vagy hívja a rendőrséget. Reggel elment itthonról, hogy iskolába megy, de fel se szállt a buszra, barátai sem látták, és nem tudnak róla semmit

– írta Facebook-oldalán az elkeseredett édesanya, aki később már arról számolt be, hogy megtalálták, ám sajnos már későn.

Kapcsolódó cikk

A Blikk információi szerint a fiú osztálytársainak nagy része benne volt a csúfolásban, és a lányok voltak a leghangosabbak. A fiú némán tűrte a csúfolódást, és amikor otthon szóba került a barátnő téma, a fiú csak elpityeredett. A történtek ellenére Lovas Edina nem szeretné jogi útra terelni az ügyet, csendben szeretne gyászolni. Azoknak a gyerekeknek azonban nem tud megbocsátani, akik a fiát piszkálták, különösen amiatt, mert a zaklatásban részt vevő gyerekek és szüleik még csak meg sem keresték a történtek óta.

Pár nappal az eset előtt, előző pénteken az osztályfőnöke még biztosította Gabit arról, hogy nem fogják piszkálni többé, és elmondta neki, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Edina jelenleg a fia temetését szervezi, ezzel foglalja el magát.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.