A tavalyi év végén a Dürerben már találkozhattunk Tommy Cash észt származású művésszel. A telt házas koncert után a csodabogár ismét Budapestre látogat, hogy újból felverje a szunnyadó budapestieket.

Hirdetés

Az észt Tommy Cash napjaink egyik legkülönlegesebb jelensége, legegyedibb rappere. Sokkal több van mögötte egy jó poénnál. 

Tallin egy olyan környékén élt, amit orosz arcok irányítottak, és nem éppen kesztyűs kézzel bántak azzal, aki nem beszélte a nyelvüket. De pont ebből a brutális környezetből menekült a művészetek felé – kezdetben a tánchoz és a festészethez, majd később a divathoz. Itt sem ragadt le, hiszen villámgyorsan vált ismertté a popvilágban is Tallintól Hamburgig, egészen pontosan a rapzene egy egészen egyedi, extrém válfajában.

/ Fotó: I2

Egy korábbi interjúban azt nyilatkozta a gyerekkoráról, hogy egy fura kívülálló voltál. De vajon milyen érzés egy über különcnek lenni Észtországban?

Elzárva éreztem magam. Olyan érzés volt, mintha a semmi közepén álmodozna valaki az első Big Mac-jéről, miközben amerikai rajzfilmeket néz

– meséli őszintén az interjúban.

Ha még nem találkoztál a híresen elvont zenésszel, Tommy Cash-sel, akkor itt az ideje. Az észt zenész sokoldalúságát több területen megcsillogtatta már, hiszen a rapzene és a dalszövegírás mellett ért a tánchoz, divattervezéshez, és a festészethez is. Nagy hatást gyakorolt rá Kanye West, a Die Antwoord, és Jim Morrison munkássága is. Első albuma 2014-ben jelent meg EUROZ DOLLARZ YENIZ címmel.

A legnagyobb dolog, amit Kanye zenéje adott nekem, az az, hogy ráébresztett arra, hogy higgyek magamban. A Die Antwoord felhívta a figyelmemet arra, hogy nyugodtan lehetek önmagam. Jim Morrison pedig megtanította nekem, hogy mindenre megtalálom magamban a választ.

– mondta.

Innen tudhatod, mire számíthatsz: ha imádod a három közül valamelyiket, akkor már nem hiábavaló elmenned a Dürer Kertbe.

A lakótelepi gangek maffiazenéjét felelevenítő zenész március 25-én a Dürerbe érkezik, immáron második alkalommal. A magyar közönség imádja fura személyiségét, és brutálisan őszinte, szókimondó szövegeit, így érdemes odafigyelni, és időben lecsapni a kedvezményes jegyekre.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. 03. 25., 20 óra

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyárak: elővételben 2. 500 HUF // normál áron: 3. 500 HUF

Jegyelővétel: ITT

Hirdetés