Rács mögé került Trump hollywoodi csillaga

Donald Trump csillaga nem igazán volt szerencsés az elmúlt hónapokban. Júliusban csákánnyal rongálták meg, augusztusban pedig Nyugat-Hollywood megszavazta, hogy hivatalosan is távolítsák el a Hírességek sétányáról. Ez még nem történt meg, de ez a hónap sem telt el esemény nélkül.

Egy Los Angeles-i művész, akinek a kiléte pontosan nem ismert, börtönt idéző műanyag rácsokat helyezett el az elnök csillagán. Az installáció mögött álló Plastic Jesus művész email-ben írta meg az Artnetnek, mi áll legújabb akciója mögött:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Többször is követelték már, hogy zárják börtönbe Trumpot attól a naptól kezdve, hogy megválasztották, és ma bizony rács mögé is került. Legalábbis hírhedté vált csillaga a hollywoodi Hírességek sétányán.   [/perfectpullquote]

A börtönös installációt egy Trump-hívő elég gyorsan megrongálta, amikor megpróbálta a rácsokat eltávolítani. Azok viszont nagyon is odaragadtak, és még órákkal később is lehetett látni, a több ezer elhaladó turista legnagyobb szórakozására.

1249636
Trump csillaga rács mögött / Fotó: Plastic Jesus

Plastic Jesus “Los Angeles Banksy-jeként” ismert. Ő volt az, aki 2013-ban városszerte feliratokat helyezett el “Stop Making Stupid People Famous” szlogennel.

A művész lelkes kritikusa Donald Trumpnak is. Az állam legnagyobb városaiban “No Trump Anytime” feliratokat helyezett el. 

1182145
Trump fallal körülkerített csillaga / Fotó: Dazeddigital / @themostfamousartist / Instagram

2016-ban pedig egy mini betonfalat épített Trump hollywoodi csillaga köré, hogy így fejezze ki tiltakozását az azóta elnökké iktatott államférfi “build a wall” kampánya ellen. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A művészek egyetemes módon képesek összekötni és közvetíteni a véleményüket. Ezért szerintem fontos, hogy a művészek hallassák a hangjukat. Úgy vélem, a művészet a párbeszédet és a vitát olyan módon ösztönzi, mint egyetlen más médium sem   [/perfectpullquote]

– foglalta össze Plastic Jesus arc poeticáját.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból