Követem Közélet Rács mögé került Trump hollywoodi csillaga

Rács mögé került Trump hollywoodi csillaga

Promóció

Donald Trump csillaga nem igazán volt szerencsés az elmúlt hónapokban. Júliusban csákánnyal rongálták meg, augusztusban pedig Nyugat-Hollywood megszavazta, hogy hivatalosan is távolítsák el a Hírességek sétányáról. Ez még nem történt meg, de ez a hónap sem telt el esemény nélkül.

Promóció
- Advertisement -

Egy Los Angeles-i művész, akinek a kiléte pontosan nem ismert, börtönt idéző műanyag rácsokat helyezett el az elnök csillagán. Az installáció mögött álló Plastic Jesus művész email-ben írta meg az Artnetnek, mi áll legújabb akciója mögött:

Többször is követelték már, hogy zárják börtönbe Trumpot attól a naptól kezdve, hogy megválasztották, és ma bizony rács mögé is került. Legalábbis hírhedté vált csillaga a hollywoodi Hírességek sétányán.  

A börtönös installációt egy Trump-hívő elég gyorsan megrongálta, amikor megpróbálta a rácsokat eltávolítani. Azok viszont nagyon is odaragadtak, és még órákkal később is lehetett látni, a több ezer elhaladó turista legnagyobb szórakozására.

Trump csillaga rács mögött / Fotó: Plastic Jesus

Plastic Jesus “Los Angeles Banksy-jeként” ismert. Ő volt az, aki 2013-ban városszerte feliratokat helyezett el “Stop Making Stupid People Famous” szlogennel.

A művész lelkes kritikusa Donald Trumpnak is. Az állam legnagyobb városaiban “No Trump Anytime” feliratokat helyezett el. 

Trump fallal körülkerített csillaga / Fotó: Dazeddigital / @themostfamousartist / Instagram

2016-ban pedig egy mini betonfalat épített Trump hollywoodi csillaga köré, hogy így fejezze ki tiltakozását az azóta elnökké iktatott államférfi “build a wall” kampánya ellen. 

A művészek egyetemes módon képesek összekötni és közvetíteni a véleményüket. Ezért szerintem fontos, hogy a művészek hallassák a hangjukat. Úgy vélem, a művészet a párbeszédet és a vitát olyan módon ösztönzi, mint egyetlen más médium sem  

– foglalta össze Plastic Jesus arc poeticáját.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3