Követem Közélet Rács mögé került Trump hollywoodi csillaga

Rács mögé került Trump hollywoodi csillaga

Promóció

Donald Trump csillaga nem igazán volt szerencsés az elmúlt hónapokban. Júliusban csákánnyal rongálták meg, augusztusban pedig Nyugat-Hollywood megszavazta, hogy hivatalosan is távolítsák el a Hírességek sétányáról. Ez még nem történt meg, de ez a hónap sem telt el esemény nélkül.

Promóció

Egy Los Angeles-i művész, akinek a kiléte pontosan nem ismert, börtönt idéző műanyag rácsokat helyezett el az elnök csillagán. Az installáció mögött álló Plastic Jesus művész email-ben írta meg az Artnetnek, mi áll legújabb akciója mögött:

Többször is követelték már, hogy zárják börtönbe Trumpot attól a naptól kezdve, hogy megválasztották, és ma bizony rács mögé is került. Legalábbis hírhedté vált csillaga a hollywoodi Hírességek sétányán.  

A börtönös installációt egy Trump-hívő elég gyorsan megrongálta, amikor megpróbálta a rácsokat eltávolítani. Azok viszont nagyon is odaragadtak, és még órákkal később is lehetett látni, a több ezer elhaladó turista legnagyobb szórakozására.

Trump csillaga rács mögött / Fotó: Plastic Jesus

Plastic Jesus “Los Angeles Banksy-jeként” ismert. Ő volt az, aki 2013-ban városszerte feliratokat helyezett el “Stop Making Stupid People Famous” szlogennel.

A művész lelkes kritikusa Donald Trumpnak is. Az állam legnagyobb városaiban “No Trump Anytime” feliratokat helyezett el. 

Trump fallal körülkerített csillaga / Fotó: Dazeddigital / @themostfamousartist / Instagram

2016-ban pedig egy mini betonfalat épített Trump hollywoodi csillaga köré, hogy így fejezze ki tiltakozását az azóta elnökké iktatott államférfi “build a wall” kampánya ellen. 

A művészek egyetemes módon képesek összekötni és közvetíteni a véleményüket. Ezért szerintem fontos, hogy a művészek hallassák a hangjukat. Úgy vélem, a művészet a párbeszédet és a vitát olyan módon ösztönzi, mint egyetlen más médium sem  

– foglalta össze Plastic Jesus arc poeticáját.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3