Cara Sutton a barátjával, James-szel sétált át egy vízeséshez vezető úton, amikor megcsúszott és 80 métert zuhant a szikláról.

Csodának tartják

A 26 éves Cara Sutton nyaralni volt barátjával, a 25 éves Jamesszel tavaly augusztusban, amikor lezuhant a vízesés oldaláról az észak-walesi Coed-y-Breninben.

A fiatal gyógyszerész, aki egy gyermekkórházban dolgozik, körülbelül öt méterre volt a szélétől, amikor térdre esett, és lassan csúszni kezdett a mélység felé. Ám valami csoda folytán, és mert még mindig viselte a sisakot, túlélte az esést – annak ellenére, hogy gerinctörést, medence törést és több bordatörést is szenvedett – írta a Mirror.

Miután helikopterrel a közeli kórház traumatológiai központjába szállították, az orvosok küzdöttek, hogy megmentsék az életét. És meg is tették, így Cara már 5 hónapja otthon van, és újra járni tanul.

Hihetetlen orvosi munka

„Emlékszem, hogy James visszakiáltott, hogy vigyázzak, mert csúszós volt, épp akkor, amikor térdre estem. Csúsztam körbe-körbe, és próbáltam megragadni egy kis mohát, hogy megállítsam magam, de az egyszerűen elszakadt. Észre sem vettem, hogy zuhanok, mígnem hátraestem és láttam, hogy a szikla széle elmegy mellettem. Nem is emlékszem arra, ahogy a földhöz csapódtam” – nyilatkozta Cara.
Miután a mentőcsapatok kórházba szállították, számos sürgősségi műtéten kellett átesnie, hogy megjavítsák gerincét és sérült szerveit, így több mint két hónapot töltött a kórházban, mielőtt újra el tudott volna kezdeni járni tanulni.
Tulelte-Zuhanas-Csoda-Cara-Sutton-Vizeses-2
/ Fotó: Cara Sutton
“Nem tudom megköszönni az orvosoknak és a mentőcsapatoknak, akik segítettek nekem. Ha arra gondolok, min mentem keresztül, csodálatos érzés, hogy a minap gyalogoltam 10 ezer lépést” – mondta Cara.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet