A nap fotója: A tegnapi tüntetés rohamrendőrei egy betlehemi jászol előtt

Több tüntetői csoport olvadt egybe tegnap, amikor is a túlóratörvény ellen demonstráltak a Kossuth téren. A nap fotója címet az a pillanat érdemelte ki, amelyen jól látható, hogy rohamrendőrök díszelegnek a téren lévő betlehemi játszol előtt.

Tegnap a parlament a heves viták és demonstrációk miatt volt hangos. Elfogadták a túlóratörvény javaslatát, amelyet rabszolgatörvényként aposztrofálnak. A rohamrendőrök könnygázt is bevetettek. Az ATV egyik tudósítója, Bihari Ádám felvételén jól látható, ahogy a rohamrendőrök alig pár méterről hevesen használják a könnygázt.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A rendőrség nyilatkozata szerint “a rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát: a rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel.”

Kormánybiztos szerint azért mennek Ausztriába dolgozni a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy véli, a szakszervezeteknek, akik tüntetést is összehívtak, nincs igazuk a rabszolgatörvény kapcsán. De igyekezett hozzátenni, hogy a munkások mellett áll a magyar kormány. Az Index készített riportot Révész Máriusz felelős kormánybiztossal. Mint mondja Révész: A törvényről hétfőn és kedden is vitáztak a parlamentben.

A korábban közölt néggyel szemben ötre emelkedett a megsérült rendőrök száma. Azt is közölték, hogy “a tüntetők egy része megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott.”

48275557 2211607868851403 7660798986801905664 o
Tüntetés a túlóratörvény ellen / Rohamrendőrök egy betlehemi játszol előtt / Fotó: Erdős Virág

Dulakodás főként az első sorokban volt, a hátrébb állók viszonylag békésen demonstráltak. Mára újabb demonstráció szerveződik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból