Véglegesen megtörtént a hatalomátvétel a TV2-t tulajdonló Magyar Broadcasting Co. Zrt.-nél (MBC). Ezentúl Mészáros Lőrinc bizalmasa, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Tima János irányíthat vezérigazgatóként.

A G7 gazdasági portál információi szerint Tima János kinevezésével egy időben lemondott tisztségéről az igazgatóság két, a néhai Andy Vajna embereként számon tartott tagja, Tremmel Zoltán és Kovács Andrea.

Otthonában érte a halál – Elhunyt Andy Vajna, az egyik legismertebb magyar

Andy Vajna 1944-ben született Budapesten. 1956-ban 12 évesen egyedül menekült el Magyarországról. A Vöröskereszt segítségével Kanadába emigrált, a család végül Los Angelesben talált ismét egymásra. A Kaliforniai Egyetemen (UCLA) tanult, majd az egyetem mozgókép tanszékén kezdett el dolgozni. Később fotós vállalkozásba kezdett, aztán Hongkongban parókakészítő vállalatot alapított és mozit üzemeltetett.

Mint ismert, Kovács Andrea már a társaság alapítása, Tremmel Zoltán pedig a filmügyi biztos januári halála óta vett részt a vállalat irányításában. A vezérigazgatói változásról az Andy Vajna halála óta viharos változásokon keresztülmenő MBC június 28-ai közgyűlésen döntöttek. Jelenleg a cégbírósági bejegyzésre vár.

A G7 megjegyzi, hogy korábban egy vegyes felállású cégvezetést próbáltak kialakítani az MBC-hez áprilisban, vezérigazgatói-helyettesi pozícióba érkező Timával.

Azonban az aláírási jogok körüli kifogások okán a cégbíróság nem fogadta el ezt.

Alig néhány nap alatt három vezető is távozott a TV2-től, köztük a vezérigazgató, Dirk Gerkens

Mint azt megírta a Marketing and Media lap, 11 év után távozik a társaság kreatív igazgatója, Ökrös Gergely. A héten pedig már bejelentették Dirk Gerkens vezérigazgató távozását is. A pozícióját közös megegyezéssel mondta fel. Tegnapi sajtóinformációk szerint pedig az is kiderült, hogy az ügyfélkapcsolati igazgató, Zájer Attila is elhagyta a TV2 Csoportot.

A Vajna-hagyatékból a Mészáros-portfólióba való átmenetről árulkodik a lap szerint a cég székhelyének költözése is abba a Ferenc körúti lakásba, ahol a TV2 sokáig rejtőzködő vevőjének – a szintén a Mészáros-körhöz tartozó Vida József, a Takarékbank vezére – más érdekeltségei is székelnek.

Dirk Gerkens Andy Vajna Mészáros Lőrin Tv2
Dirk Gerkens, Andy Vajna És Mészáros Lőrinc A Tv2 Körül / Fotó: Kiss Bence / 444

Tima  János nemcsak a TV2-nél került pozícióba a közelmúltban, hanem a korábban a Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Lánchíd Rádiónál és a bezárt Heti Válasznál is, ezeknél az orgánumoknál azonban nem cégvezetőként, hanem – a Mészáros médiaérdekeltségeit összefogó Talentis Group Zrt.-vel természetesen szimbiózisban lévő – tulajdonosként.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.