Az elmúlt időben már kétszer bírságolta meg Oroszország a Twittert. Ezúttal a vád az volt, hogy nem törölte azon bejegyzéseket, amelyek tüntetésre buzdították a fiatalkorúakat.

Már 36 millió forintra rúg a Twitterre kiszabott büntetés

Egy moszkvai bíróság pénteken 2,4 millió rubelre (csaknem 10 millió forintra) bírságolta meg Twitter közösségi mikroblog- szolgáltatót, írja a Deutsch Welle. A hatóság szerint a platform nem volt hajlandó eltávolítani fiatalkorúakat nem engedélyezett tüntetésben való részvételre buzdító bejegyzéseket.

A Twitterre korábban ugyanilyen törvénysértés címén 3,2 millió és 3,3 millió rubeles bírságot szabott ki a bíróság az orosz fővárosban, így a pénteki összeggel együtt a cég büntetése 8,9 millió rubelre (csaknem 36 millió forintra) emelkedett.
Vlagyimir Putyin Twitter Buntetes Korlatozas Oroszorszag
A moszkvai bíróság 10 millió forintnyi rubelre büntette a Twittert / Fotó: Getty Images
A bírói testület május 4-én a Google egy hasonló ügyét fogja tárgyalni.

Az orosz hatóság szerint a Twitter lassította a fotók és videók forgalmát

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), március 16-án figyelmeztette a Twittert, hogy blokkolni fogja a szolgáltatásához való oroszországi hozzáférést, ha egy hónapon belül nem távolítja el a kifogásolt tartalmakat.

Kapcsolódó cikk
A hatóság március 10-től lelassította a Twitteren a fotók és videók forgalmát, arra hivatkozva, hogy az amerikai szolgáltató 2017 óta nem teljesíti az arra vonatkozó kérését, hogy távolítsa el az öngyilkosságra buzdító, valamint gyerekpornográfiát tartalmazó és a kábítószerek fogyasztásához tanácsokat adó tartalmakat.

A Roszkomnadzor 3168 bejegyzés ellen emelt kifogást.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk