A Twitter ideiglenesen felfüggesztette Donald Trump felhasználói fiókját

A Twitter hivatalos blogján tett bejegyzésben magyarázza el, miért tették elérhetetlenné a leköszönő amerikai elnök, Donald Trump Twitter-fiókját.

Trump nem csiripelhet többé

A Kongresszus ostromaként elhíresült január 6-án zajló, történelminek számító események tükrében a Twitter moderátorai úgy döntöttek, megelőzendő egy újabb erőszakos cselekvésre való felbújtásként értelmezett posztot, ideiglenes elérhetetlenné teszik a Trump egyik fő kommunikációs csatornájaként elhíresült @realDonaldTrump fiókot.

Trump Twitter Felfuggesztes
/ Fotó: Politico

A techóriás már egy január 6-án közzétett közleményében kijelentette, hogy a Twitter szabályzatába ütköző további sérelmezhető tartalmú posztok a legszigorúbb szankcionálást vonják majd maguk után.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A Twitter alapelvei szerint a társadalom tagjainak alapvető joga a mindenkori politikai hatalom elszámoltatása és a tájékozódás, így a csatorna elkötelezett annak irányában, hogy a nyilvánosság közvetlenül hallgathassa-olvashassa a megválasztott tisztviselők és a világ vezetőinek gondolatait is.

Twitter: "Két gondolat bánt engemet"

A Twitter állítja, az erőszakos cselekményekre való felbújtás tényének közvetettsége megkérdőjelezhető, és a Twitter szabályzata alapján, valamint a január 6-i erőszak fényében azonban vitathatatlan az összefüggés Trump tweetjei és az események alakulása között.

A 75 millió amerikai hazafi, akik rám, és AMERIKÁRA szavaztak, ezáltal AMERIKÁT ÚJRA DICSŐVÉ kívánták tenni, a jövőben is VÉLEMÉNYFORMÁLÓK lesznek majd. Semmilyen formában sem részesülhetnek méltatlan vagy igazságtalan bánásmódban!!!

– posztolta január 8-án a Kongresszus ostromára reflektálva Trump.

Szeretnék minden kétséget eloszlatni: nem fogok részt venni az elnöki beiktatáson január 20-án

– borzolta tovább a kedélyeket a veszteséget finoman szólva is nehezen viselő ex-elnök.

Trump Vereseg Amerikai Zaszlo
/ Fotó: Adam the Creator

Az Egyesült Államokban uralkodó feszültségre és széthúzásra való hivatkozással a Twitter szerint félő, hogy a Trump-szimpatizánsok ismételten potenciális felbújtásként értelmeznék a leköszönő elnök szavait, ezért bizonytalan ideig elérhetetlenné tették személyes fiókját.

Trump másodlagos, hivatalosan az elnöki kommunikációra fenntartott @POTUS-fiókjáról próbált reagálni a vállalat döntésére, azonban nem sokkal azok megjelenése után ezen a bejegyzések is törlésre kerültek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból