A választási tisztviselők hivatalosan is Joe Bident ismerik el a 2020-as amerikai elnökválasztás győzteseként – egyúttal a Twitter is.

Twitter vs. Trump: 1:0

Donald Trump legfrissebben posztolt, meglehetősen félrevezető tweetjei miatt új frissítést eszközölt a Twitter. A választások jogszerűségét és Joe Biden győzelmét megkérdőzelező bejegyzések alatt mostantól a következő figyelmeztető felirat jelenik meg:

A választási tisztviselők hivatalosan is Joe Bident ismerik el a 2020-as amerikai elnökválasztás győzteseként.

A Twitter szóvivője elmondta, hogy az új frissítés a már régóta létező “a bejegyzés tükrözi a legfrisseb információkat” címke mintájára lett szövegezve és megtervezve.

Trump Twitter
/ Fotó: Cnn

A The Verge meglátása szerint szembetűnő a különbség azonban a közösségi-média platform egyik korábbi fülszövege és a mostani, nyíltan állásfoglaló címke között. Míg korábban a Twitter mindössze úgy fogalmazott, a választások eredményét több forrás többféleképpen értelmezte, ezúttal úgy tűnik, egyszer s mindenkorra lezártnak tekinti a leköszönő elnök social media-ámokfutását.

Nyertem! Nyerte... Nyert... Nyer... Nye... Ny...

Vajon a hivatalos eredmények melletti állásfoglalás elhallgattaja Donald Trump kétségbesett kapálózását, minek során vélt győzelmét és a mindent átszövő korrupt rendszert posztolja unos-untalan?

A Facebook mindenesetre még mindig óvatoskodóbb, ha az ex-elnök cenzúrázásáról van szó. A konkurens platformon megjelenő kétes igazságtartalmú bejegyzések alatti figyelmeztető szöveg a következő: “a választási tisztviselők szigorú szabályokat követnek és széleskörű választási csalásra utaló bizonyítékot nem találtak.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.