Tízmillió eurót adományoz az ír U2 rockegyüttes a koronavírus-járvány elleni írországi küzdelem támogatására.

A védőfelszerelések beszerzésében segít a zenekar

A pénzadománnyal egyfelől az egészségügyi dolgozókat akarják támogatni, másfelől a járvány élvonalában küzdők számára megfelelő védőfelszerelés beszerzéséhez akarnak hozzájárulni, írja a brit Daily Mail.

U2 Zenekar Adomany Koronavirus Egeszsegugyi Dolgozok
U2 Zenekar / Fotó: John Wright

A zenekar által beszerzett egészségügyi felszerelések egy része már meg is érkezett a dublini repülőtérre – jelentette az ír köztévé. A beszámoló szerint más vállalatok is részt vettek abban a kampányban, amely a szükséges egészségügyi felszerelések beszerzésére irányult.

Nem először segít a U2 társadalmi problémákban

Leo Varadkar ír kormányfő az erőfeszítéseket méltatva Twitter-üzenetében kiemelte, hogy kormánya annyi védőfelszerelést rendelt, amennyi rendes időkben 13 évre lenne elegendő.

Taylor Swift minden bajba jutott rajongójának egyenként több mint 1 milliót küld

Bár Taylor Swiftet nem nagyon láttuk még titokban indie lemezboltokban böngészgetni, mint például a köztudottan „lemezboltkóros” Elton Johnt, ez nem jelenti azt, hogy nem érdekli ezen üzletek fennmaradása és prosperálása. A Grimey’s, Swift szülővárosának, Nashville-nek legendás lemezboltja pár napja erősítette meg a hírt, hogy a sztár jelentősebb összeget adományozott az alkalmazottai részére a koronavírus-járvány miatti bezárás okán.

Ugyanakkor örülnek a magánszektorból és az állampolgároktól érkező segítségnek is.

A Bono vezette U2 együttes számos társadalmi és politikai ügyben mozdult meg fennállása óta.

A szerdán este közzétett hivatalos adatok szerint Írországban csaknem hatezer koronavírus-fertőzött van, és eddig 235 halálos áldozata van a fertőzésből eredő különböző komplikációknak.

És ha felmerülne benned, viselj-e maszkot, olvasd el ezt a cikkünket, ahol összeszedtük, mit mond erről a tudomány!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet