Az új Emmy-szabályzat kizárja a rövidebb filmeket

Az új szabályok szerint a televízióra készült filmeknek legalább 75 percesnek kell lenniük ahhoz, hogy Emmy-díjat nyerhessenek.

A 75 perces határ nem tűnik túlzásnak, hiszen a filmek tekintetében még rövidnek is számít. De az új szabályozás kizárja az antológia sorozatok egyes részeit a versenyből. Az új követelmény a Black Mirror rövidebb epizódjait és vélhetően Jordan Peele érkező Twilight Zone rebootját fogja negatívan érinteni.

Folytatása érkezhet néhány szeretett Black Mirror-résznek

Mint korábban megírtuk, az a pletyka járja, hogy az ötödik évadban helyet kap majd egy interaktív epizód is. Brooker a Digital Spy -nak újabb meglepő titkokat árult el a lehetséges folytatásról. A rajongók több Black Museumhoz és White Christmas hez hasonló részre számíthatnak.

A Kiemelkedő tévéfilm kategória 2017-es nyertese, a Black Mirror San Juniperoja például nem gazdagodhatna a díjjal a változtatásoknak köszönhetően. Az antológia sorozat egyik epizódja nyert 2018-ban is, a USS Callister 76 percével épphogy beférne a versenybe.

Az új szabályok egy új kategóriát is hoztak az Emmy-re. A 2019-es díjátadón már egy Kiemelkedő zeneszerzés dokumentumfilm-sorozatnak vagy különkiadásnak kategóriában is hirdetnek majd nyertest.

Itt vannak az idei Emmy-díjazottai, Peter Dinklage megkapta harmadik szobrát

Szeptember 17-én zajlott a 70. Primetime Emmy Díjátadó, ahol a Saturday Night Live-ból ismerős arcok, Colin Jost és Michael Che vezették a műsort. A televíziózás legutóbbi évének legnagyobb pillanatait vették számba a los angelesi Microsoft Theater falain belül, ahol főleg az HBO és a versenyzői keltek birokra.

Emellett, ahogy a The Hollywood Reporter is kiemelte, a koreográfiákért járó díjakat is átcsoportosították. Jövőre külön díjazzák a reality és revü műsorok koreográfiáit, és külön a forgatókönyves műsorokét.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból