Ugyan nem érkezett semmilyen fenyegetés hozzájuk, a Los Angeles-i rendőrség fokozottan készül az új Joker film jövő heti premierjére, és arra kérik a nézőket, legyenek kellően éberek, írja a Variety.

Néhány nap múlva, a magyar mozikban október 3-án debütál az új Joker Joaquin Phoenix főszereplésével.

Azonban az idáig vezető út aligha volt zökkenőmentes. A hatóságok valószínűleg egy lövöldözés miatt szentelnek kitüntetett figyelmet ennek a filmnek.

A hét évvel ezelőtt, 2012. július 20-án, a Sötét Lovag: Felemelkedés című film vetítése közben nyitott tüzet egy férfi a coloradói Aurora nevű kisváros egyik mozijában a teremben tartózkodókra, tizenkét ember veszítette életét a támadásban.

Joaquin Phoenix Joker
Joaquin Phoenix Mint Az Új Joker / Fotó: Warner Bros.

Ugyan az új Jokernek kevés köze van ehhez a Batman-filmhez, de már többen kritizálták amiatt, hogy egyesek a filmen felbuzdulva erőszakos cselekedeteket követnek majd el. A 2012-es lövöldözés áldozatainak hozzátartozói ezért nemrég levelet is írtak a Warnernek.

Kiderült, hogy az új Joker, Joaquin Phoenix mindenkire magasról tett, kivéve Robert De Nirót

Az eddigi visszajelzések elég biztatóak Joaquin Phoenix és Todd Phillips Joker filmje kapcsán. Mint ismert, a Velencei Filmfesztiválon szerzett Arany Oroszlánja kiváló belépő lesz az Oscar-szezonra. A rendező azonban elárulta a New York Times-nak, hogy Phoenixnek volt némi aggálya a film egyes elemeivel kapcsolatban, de leginkább egy karaktert, Thomas Wayne-t illetően.

A mozihálózatok többsége nem szívesen nyilatkoznak arról, milyen biztonsági intézkedésekkel készülnek a premierre. Azonban a bennfentesek szerint a háttérben komoly egyeztetés zajlik. Ami biztos, az  AMC Theatres amerikai multiplex mozilánc megengedi, hogy az emberek jelmezben jelenjenek meg, de maszkot, arcfestéket nem viselhetnek, és nem lehet náluk semmilyen fegyvernek látszó tárgy vagy bármi, ami riadalmat okozhat.

A mozis lövöldözés miatt tiltást vezettek be az új Joker-film kapcsán

A több mint 600 filmszínházával az Egyesült Államok legnagyobb moziláncának számító AMC Theatres közleményében azt írta, hogy bár szabályzata engedélyezi a mozilátogatók számára a jelmezek viselését, a Joker vetítésein “tilos lesz maszkot, arcfestést vagy az arcot bármely módon eltakaró egyéb tárgyat, valamint fegyvert, illetve a többi mozilátogatót kényelmetlenül érintő bármilyen egyéb tárgyat viselni”.

A Regal Cinemas pedig egy nyilatkozatot adott ki arról, hogy a mozitulajdonosok nemzeti szövetéségén keresztül folyamatosan kapcsolatban vannak hatóságokkal. Egyúttal megjegyezték, ők nem hisznek abban, hogy a filmek erőszakos cselekedetekre sarkallnának embereket.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Tegyük egyértelművé: sem a fikciós karakter, Joker, sem pedig a film nem bátorítja a való világbeli erőszak semmilyen formáját sem. Sem a film, sem a filmkészítők, sem a stúdió nem hősként szeretné beállítani ezt a karaktert[/perfectpullquote]

– írta a Regal Cinemas, amely kvázi egybecseng azzal, amit a Warner Bros. válaszolt az aggódó családoknak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.