Rendkívüli áramszünetet rendeltek el Ukrajna fővárosában, Kijevben és a kijev környéki területeken az energiarendszer erősítése és stabilizálása érdekében.

A kijevi városvezetés bejelentette, hogy egyre súlyosabb az áramhiány Kijevben, hétfőn 32 százalékkal nagyobb áramhiányt jeleztek előre az energiarendszerben, mint amennyit a stabilizációs leállások esetére figyelembe vettek, írja168.

Az Ukrenerho állami energiaszolgáltató vállalat korábban már közölte, hogy hétfőtől áramkimaradások várhatók a fővárosban, valamint Kijev, Zsitomir, Poltava, Szumi, Harkiv, Cserkaszi és Csernyihiv régiókban, és a fogyasztást 30%-kal csökkenteni kell. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este bejelentette, hogy több mint 4,5 millió ember maradt áram nélkül az országban. 

Az áramellátás helyzete Kijevben és a kijevi területen a legsúlyosabb. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.