Ő a második ukrán polgármester, akit elrabolhattak.

Az orosz erők elrabolták a déli Dnyiprorudne város polgármesterét, közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, amit az ukrán Interfax hírügynökség is szemlézett.

Kuleba mellett Olekszandr Starukh, a Zaporizzsja regionális államigazgatás vezetője is beszámolt Jevhen Matvejev, a Zaporizzsja régióbeli Dnyiprorudne város polgármesterének elrablásáról.

“A háborús bűnök rendszerszintűvé válnak. Dnyiprorudne Matvejev polgármesterét, Jevhen Szerhiovicsot elrabolták” – írta Starukh vasárnap reggel a Facebookon.

Jevhen Matvejev a második ukrán polgármester, akit állítólag elraboltak az előrenyomuló orosz csapatok az elmúlt három napban.

Mint beszámoltunk róla ebben a cikkben, a közeli Melitopol polgármesterét pénteken vették őrizetbe vették, azt egy térfigyelő kamera is rögzítette. A melitopoli polgármester helyére máris kineveztek egy oroszbarát vezetőt.

Kuleba szerint „orosz háborús bűnösök” rabolták el Matvejevet.

„Nulla helyi támogatást kapva a megszállók a terror felé fordulnak. Felszólítok minden államot és nemzetközi szervezetet, hogy állítsák le az Ukrajna és a demokrácia elleni orosz terrort” – mondta az ukrán külügyminiszter.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet