Egyéb USA-tól Brazílián át Ciprusig - kiállítás a MÜSZIben

USA-tól Brazílián át Ciprusig – kiállítás a MÜSZIben

Promóció
Promóció
- Advertisement -

WHAT WE HAVE IN COMMON? – hirdeti magát a D’Clinic studios az eseményét. Majdnem két tucatnyi, nemzetközi művész munkáit állítják ki a Müsziben, azonban ez több lesz, mint egy egyszerű képzőművészeti kiállítás.

A D’clinic studios programról

A 2012-ben Lendván (Szlovénia) alapított D’CLINIC studios egy „artist-run space”, ami képzőművészeti rezidenciaprogramokat szervez. Ezek célja az, hogy olyan helyet biztosítson a vendégalkotóknak, ahol csak a saját munkájukra kell összpontosítani, ahol meg tudják osztani egymással a tapasztalataikat, és ahol együttműködések, közös munkák születhetnek minden kényszer és formalitás nélkül.

A 2015-ben Magyarországra, Zalaegerszegre átköltöző D’CLINIC programjaiban különféle keretek – vagy ahogy ők nevezik, kutatási platformok – közül választhatnak az érdeklődők, attól függően, hogy mik a terveik, mivel szeretnének foglalkozni ebben az érdekes, extravagáns kelet-európai környezetben.

A TRACTOR-program az egyéni alkotást támogatja, míg a MiXER-projektek két-két – pályázat útján kiválasztott – egymásnak idegen és eltérő műfajokban mozgó művész együttműködési kísérletei. Minden MiXER-résztvevő párosnak feladata egy-egy művészkönyv megtervezése is, ami a kollaboráció dokumentációjául szolgál.

A kiállításról

A most látható kiállítás egy visszatekintés a D’CLINIC első 5 évére. A munkákat ilyen formában még nem láthatta együtt a hazai közönség, hiszen ezek jobbára kísérletek, témafelvetések, vázlatok, amiket a rezidensidőszakok alatt kezdtek el kibontani, és többnyire csak később, már Magyarországtól távol fejeztek be teljesen az alkotók.

A tárlat címe egy felhívás az önreflexióra, talán provokáció az ismeretlen és az ismerős keresésére.

Kiállító művészek

Alexandra UNGERN-STERNBERG (BRA) | Ariel COTTON (USA) | Demetris SHAMMAS (CYP) & Rana KARAN (GER) | Hayley SCRIVENOR (AUS) & Niels POIZ (BEL) | Hugo EXBRAYAT (FRA) | Justin DE LIMA (CAN) | KÉP KLUB | Linda DUVALL (CAN) & Nikola VELICKI (SRB) | Liz WERZBICKI (USA) | Maria PETUKHOVA (RUS) | Paloma AYALA (MEX) & Sasha AMAYA (CAN) | Rachel ELDER (USA) | Serhiy SAVCHENKO (UKR) | Sky DIETRICH (USA)

Facebook-esemény: ITT

Megnyitó: 2016. december 8. – 19 óra | A kiállítást Billie Hanne (Belgium) szólótánca nyitja meg.

Időpont: 2016. december 8-22.

Helyszín: Müszi

Jegyár: Ingyenes

Képek forrása: Az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3