Lenyugtatták a két férfit.

Makón a Honvéd városrészben reggel baltával fenyegették meg a választás tisztasáságára ügyelő civileket.

Mint a Telex kérdésére Szabó Ferenc önkéntes elmondta, reggel 7-kor, a pultjuk felállítása közben az utca másik oldalán lévő házból kijött két ember, akik ordibáltak, fenyegetőztek, a két aktivistát golyófogónak nevezték, a Fidesz mellett „kampányoltak”, és a baltával a kaput verték. 

Egy, a környéken élő férfi igyekezett megnyugtatni a két harcias embert, akik ennek hatására abbahagyták a fenyegetőzést.

A történtekről külföldi választási megfigyelők a helyszínen tájékozódtak.

A történtekről külföldi választási megfigyelők a helyszínen tájékozódtak.

A makói Honvéd városrészben történt választásicsalás-gyanús disznóvágásról az egyik helyszínen lévő civil önkéntes a hírportálnak elmondta, hogy az újságcikkek megjelenése után a disznóvágást berekesztették.

Azóta néhány, a környéken már többször is látott autó körözött a két érintett választókörnél. A civilek feljelentést tettek az ügyben, a történtekről jegyzőkönyv készült

A Makó közelében lévő faluban, Magyarcsanádon hasonló jellegű disznóvágást figyeltek meg az önkéntesek, egy olyan nőről is beszéltek, aki szerintük egymaga három szavazatot adott le.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.