Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa együtt szerepel a Líra plakátjain. Ismeretlen tettes vagy tettesek Dávid-csillagot festettek a művészek arcára.

Az esetről Vámos Miklós József Attila-díjas író, műsorvezető számolt be közösségi oldalán. Mint írta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Na, emberek. Ezt kapjuk ma, amiért plakátra kerültünk. Koncz, a pélyi parasztcsalád sarja, és én, a félig szláv (anyám neve Ribárszky). De azért az atyai ág zsidó volt, míg egészen kiirtották őket. Az ő nevükben juszt is zsidó leszek, s tiltakozom.[/perfectpullquote]

Úgy gondolja, a tettesek nem sejtik, mit cselekszenek. Vámos Miklós követői kiállnak érte.

Vamos Lead
Vámos Miklós / Fotó: 24.Hu

A több mint 1000 kommentelő nem érti, miért jó ez bárkinek is.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Vámos hozzátette, hogy “ez itt az én hazám is, takarodjanak el ők. S ha van képük, csak uszítsanak és zsidózzanak tovább, 2019-ban is. (…) Erre nincs bocsánat.”

A nap fotója: Visszarepít a zsidóellenes erőszakhullám évébe

1938 júliusa és októbere között számos olyan rendelkezés született, amely a zsidó vagyon kisajátítását szolgálta. A rendelkezések tehát előbb készültek el, mint ahogy a kristályéjszaka megtörtént. A nemzetiszocialisták ezen az éjszakán 267 zsinagógát raboltak ki és rongáltak meg, valamint romba döntöttek és felgyújtottak közel 7500 zsidó üzletet.

Koncz Zsuzsa egyelőre nem szólalt meg az ügyben sem a sajtónak, sem közösségi oldalán. Legutóbbi bejegyzése december 24-én történt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk