Várhelyi Olivér közleményben reagált az ügyre, miután felszólalása után sértő megjegyzést tett az EP-képviselőkre.

Vélhetően véletlenül bekapcsolva maradt Várhelyi Olivér mikrofonja az Európai Parlamentben, így beszéde után mindenki hallhatta, hogy azt mondta, “Hány hülye van még?”, írja a Blikk.

A kijelentés hatalmas port kavart, a Demokratikus Koalíció felszólította a politikust a lemondásra, majd Ursula von der Leyen elnököt is arra kérték, hogy menessze pozíciójából, ha magától nem mondana le róla. Eric Margardt zöldpárti képviselő is felháborodottságának adott hangott, ő levelet írt von der Leyennek, amiben megkérdezte tőle, személyes véleménye szerint hány hülye ül az Európai Parlamentben. 

Őszintén sajnálom az Európai Parlament 2023. február 14-i plenáris ülésén tett megjegyzésem körüli félreértést

– írta a képviselő közleményében. Állítása szerint megjegyzését kiragadták a szövegkörnyezetből, és valójában egy teljesen más témájú, privát beszélgetésbe kapcsolódott be a mellette ülő kabinetvezetőjével, és nem az EP-képviselőkre értette mondatát.
Az Európai Bizottság szóvivője elmondta, sem ezen, sem más ügy kapcsán nincs tervbe véve, hogy vizsgálatot indítsanak Várhelyi Olivérrel szemben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.