Követem Design Vasilis Marmatakis művészi szintre emelte a filmplakátok tervezését

Vasilis Marmatakis művészi szintre emelte a filmplakátok tervezését

Promóció

A kedvenc, Egy szent szarvas meggyilkolása, A homár. Csak néhány név Yorgos Lanthimos filmjei közül, amelyeken a szintén görög Vasilis Marmatakis együtt dolgozott a háromszoros Oscar-díjra jelölt rendezővel. Merész posztereit látva, van mit tanulni a tervezőtől.

Promóció
- Advertisement -

Görögországról a finom ételek és a jó idő mellett most már sok filmrajongónak Yorgos Lanthimos neve is eszébe jut. A világszerte ismert rendező filmjei merész látványvilágukkal és mély mondanivalójukkal vívták ki maguknak a jól megérdemelt jelöléseket. Azonban érdemes említést tenni a filmek posztereiről, amelyek mögött egy szintén görög tervező, Vasilis Marmatakis áll.

Két szó: merész és eredeti / Fotó: EXU

A hasonló a hasonlót vonzza, tartja a mondás. Igaz ez Marmatakis és Lanthimos kapcsolatára is. Szerencsés fordulat, hogy ők ketten találkoztak Lanthimos 2009-es Kutyafog (Dogtooth) című filmje kapcsán. Marmatakis szerint azért lehetséges, hogy azóta is együtt dolgoznak, mert elismerik és tisztelik egymás munkáját. Nem mellesleg, esztétikai szempontból is hasonló nézeteket osztanak, amikor formatervezésről van szó.

Egy szent szarvas meggyilkolása: A burzsoázia diszkrét bűnhődése – Kritika

A rendező nemzetközileg a nagy port kavart Kutyafoggal ( Kynodontas, Yorgos Lanthimos, 2009) lett ismert. Legutóbbi filmjében, A homárban ( The Lobster, Yorgos Lanthimos, 2015) már olyan nagy hollywoodi színészekkel dolgozott együtt, mint Rachel Weisz, John C. Reilly, Lea Seydoux vagy legújabb alkotásában is főszerepet kapó Colin Farrell.

Bár Marmatakis Londonban tanult, visszatért Athénba, a nehéz anyagi helyzet ellenére is. Mint mondja, a külvilág szemében talán a görögök kísérletezőnek tűnnek. Holott a filmes cégek nagyon is meggondolják, mire költik a pénzüket, és ez a designra is igaz. A biztosra mennek. A tervező hiába készít elképesztően kreatív posztereket, vannak országok, ahol nem az ő elképzelésivel hirdetik az adott filmet. Marmatakis szerencsére ezt inkább érdekesnek találja, mintsem szomorúnak.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3