Követem Élet + Stílus Egy svéd cég végtelen munkavállalást ajánl egy szerencsés svéd...

Egy svéd cég végtelen munkavállalást ajánl egy szerencsés svéd állampolgárnak

Promóció

Ráadásul még dolgoznia sem kell. Álommunkának hangzik, mert valóban az. Tulajdonképpen az egész egy művészeti kísérlet célja. Kérdés, mi értelme az egésznek?

Promóció
- Advertisement -

A stockholmi Public Art ügynökség vezetői, Jakob Senney és Simon Goldin egy művészeti kísérlet végett örökre szóló foglalkoztatást ajánlanak egy szerencsés kiválasztottnak. A leírásban, a jelentkezőnek semmi más dolga nem lesz, mint ki- és becsekkolni a Gothenburgban található Korsvägen vonatállomáson.

A kettő között akármit csinálhat, akár el is hagyhatja a helyszínt. Mindezt havi 21.600 svéd koronáért (kb. 644.000 Ft).

A fizetés ráadásul évi 3,2%-kal nő, legalább 120 évig. Mindezt tetézi, hogy az alkalmazott ugyanolyan juttatásokat kap, mint bármely más dolgozó állampolgár. Vagyis fizetett szabadságot, valamint nyugdíjellátást.

Mi legalábbis ezt mondanánk / Fotó: Inbound Marketing Agents

 

Jól hangzik, ugye? Valószínűleg sokakban felmerül, mi a hátulütője? Hiszen valakinek élete végig dolgoznia sem kell, mégis kap érte fizetést. A választ a kitalálók adják meg, akik szerint alapjaiban kellene megváltoztatni gazdaságunk felépítését. A foglalkoztatás végtelenítése azért valósítható meg, mert a pénz jobban fizet, mint maga munka. Ez a fajta foglalkoztatás az elosztott termelési költségvetés hosszú távú stratégiai befektetésével valósítható meg. A jövőben erre a célra alapítvány jönne létre.

Svédország 72 óra alatt megszabadít a stressztől / ContextUs

Aki járt már Svédországban, tudja, az ország gazdagabb néhány húsgolyónál és könnyen összeszerelhető olcsó, de praktikus bútornál. A svédek imádják a természetet, rengeteg időt töltenek a szabadban, és nem riadnak meg a hidegtől. Még szerencse, különben az év 90%-át bent kellene tölteniük.

Most jön a lényeg: az ilyen típusú foglalkoztatás egy idő után nagyobb stresszel, kiégéssel jár, hiszen a munkavállaló nem csinál semmit. Ezáltal elkezdi létrehozni saját projektjeit, kreatívan felhasználni a szabadidejét.

A project a munkát és a munkavállalót új aspektusba helyezi. E mellett pedig megkérdőjelezi a termelékenység, a haladás, a növekedés fogalmait, amelyek napjainkban középpontban állnak.

A szóban forgó helyszín 2026-ban nyílik meg, amely a kiválasztott munkába állásának kezdete is egyben.

Promóció
ForrásArtsy
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3