Ráadásul még dolgoznia sem kell. Álommunkának hangzik, mert valóban az. Tulajdonképpen az egész egy művészeti kísérlet célja. Kérdés, mi értelme az egésznek?

A stockholmi Public Art ügynökség vezetői, Jakob Senney és Simon Goldin egy művészeti kísérlet végett örökre szóló foglalkoztatást ajánlanak egy szerencsés kiválasztottnak. A leírásban, a jelentkezőnek semmi más dolga nem lesz, mint ki- és becsekkolni a Gothenburgban található Korsvägen vonatállomáson.

A kettő között akármit csinálhat, akár el is hagyhatja a helyszínt. Mindezt havi 21.600 svéd koronáért (kb. 644.000 Ft).

A fizetés ráadásul évi 3,2%-kal nő, legalább 120 évig. Mindezt tetézi, hogy az alkalmazott ugyanolyan juttatásokat kap, mint bármely más dolgozó állampolgár. Vagyis fizetett szabadságot, valamint nyugdíjellátást.

Brittney Gif Love My Job
Mi Legalábbis Ezt Mondanánk / Fotó: Inbound Marketing Agents

 

Jól hangzik, ugye? Valószínűleg sokakban felmerül, mi a hátulütője? Hiszen valakinek élete végig dolgoznia sem kell, mégis kap érte fizetést. A választ a kitalálók adják meg, akik szerint alapjaiban kellene megváltoztatni gazdaságunk felépítését. A foglalkoztatás végtelenítése azért valósítható meg, mert a pénz jobban fizet, mint maga munka. Ez a fajta foglalkoztatás az elosztott termelési költségvetés hosszú távú stratégiai befektetésével valósítható meg. A jövőben erre a célra alapítvány jönne létre.

Svédország 72 óra alatt megszabadít a stressztől / ContextUs

Aki járt már Svédországban, tudja, az ország gazdagabb néhány húsgolyónál és könnyen összeszerelhető olcsó, de praktikus bútornál. A svédek imádják a természetet, rengeteg időt töltenek a szabadban, és nem riadnak meg a hidegtől. Még szerencse, különben az év 90%-át bent kellene tölteniük.

Most jön a lényeg: az ilyen típusú foglalkoztatás egy idő után nagyobb stresszel, kiégéssel jár, hiszen a munkavállaló nem csinál semmit. Ezáltal elkezdi létrehozni saját projektjeit, kreatívan felhasználni a szabadidejét.

A project a munkát és a munkavállalót új aspektusba helyezi. E mellett pedig megkérdőjelezi a termelékenység, a haladás, a növekedés fogalmait, amelyek napjainkban középpontban állnak.

A szóban forgó helyszín 2026-ban nyílik meg, amely a kiválasztott munkába állásának kezdete is egyben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.