Életfigytiglan börtönbüntetésre számíthatnak mindhárman: Venkli István felesége, unokahúga és a bérgyilkos is.

Négy hónap után derült ki, hogy felesége és unokahúga végzett egy még decemberben eltűnt ismert erdélyi magyar mulatós zenésszel, Venkli Istvánnal – írta az RTL.hu.

Az újság szerint a két nő bevallotta, hogy egymásba szerettek, majd elhatározták, hogy megszabadulnak az útjában álló férfitól. A gyilkossággal egy helyi bűnözőt bíztak meg, akinek 40 ezer lejt a bérgyilkosságért, vagyis 3 millió forintot fizettek.

Venkli Istvánné nem válaszolt az újságírói kérdésekre. A nőt megbilincselve vitték a Bihar megyei rendőr-főkapitányságra, ahol azzal gyanúsították meg, hogy a szeretőjével közösen bérgyilkossal megölette a férjét.
A szerető pedig nem más volt, mint a férfi unokahúga, akivel a vallomásuk szerint egymásba szerettek.
Az Erdélyben közismert magyar mulatós zenész, Venkli István még decemberben tűnt el, a rendőrök a napokban találták meg a holttestét egy Érmihályfalva melletti mezőn elásva.
Négy hónapnyi nyomozás után a férfi unokahúga vezette el őket oda, miután többször is megváltoztatta a vallomását, és emiatt rá terelődött a gyanú.
Ezután a feleség is beismerte, hogy közösen ölették meg a férjét. Azt is elárulta, hogy a gyilkossággal egy helyi bűnözőt bíztak meg, akinek 40 ezer lejt, vagyis 3 millió forintot fizettek.
A férfival kegyetlen módszerrel végeztek: baltával többször is fejbe verték, majd legalább tízszer egy késsel is megszurkálták.
Miután mind a hárman beismerték a gyilkosságot, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet