Egy egyszerű trükk, amivel 1 perc alatt csökkentheted a vérnyomásodat

A magas vérnyomás sokáig egyáltalán nem okoz tüneteket, de az elhanyagolt betegség számos szerv fokozatos károsodását okozhatja.
A magas vérnyomástól akkor sem kell többé szenvedned, ha éppen nincs rá gyógyszered. Egy egyszerű toll segítségével éppen úgy kezelheted, mint az akupunktúra mesterei a tű használatával. Mivel az eredmény szinte rögtön megmutatkozik, ha nagy a baj, időt nyersz, hogy orvosi segítséget hívhass.
Az orvosok ezért nevezik “csendes gyilkosnak”, hiszen a következményei nagyon komolyak, de hosszú idő kell a kifejlődésükhöz. A tünetei könnyen összetéveszthetők más betegségekkel, ezért kell jobban odafigyelni, hogy időben észleljük őket.

Tünetek

Vernyomas, Vernyomas Csokkento, Trukkok 3
/ Fotó: Bright Side
Fejfájás. A krónikus magas vérnyomásban szenvedőknél a fejfájás gyakran egyáltalán nem jelentkezik. De a vérnyomás hirtelen megemelkedése megnöveli a nyomást a fejben, ami nagyon éles, hasító fejfájást okoz, ez az ún. hipertenziós fejfájás. A vérnyomás hirtelen megugrása sokszor orrvérzésben is megmutatkozik. Véres pöttyök a szemben és látásproblémák. A szakértők szerint a magas vérnyomás a retinában lévő ereket is károsítja. A retina be is vérezhet, ennek következtében alakulnak ki a vérpöttyök és a látászavarok. Lüktetés a fülben és a mellkasban. Ha komolyabb edzés vagy fizikai munka után lüktetést érzel a füledben vagy a mellkasodban, az teljesen normális, meg fog szűnni, amint a szívritmusod visszatér az egészséges szintre. De ha ezek a tünetek minden előzmény nélkül lépnek fel, arra érdemes odafigyelned. Véres pöttyök a szemben és látásproblémák. A szakértők szerint a magas vérnyomás a retinában lévő ereket is károsítja. A retina be is vérezhet, ennek következtében alakulnak ki a vérpöttyök és a látászavarok. Lüktetés a fülben és a mellkasban. Ha komolyabb edzés vagy fizikai munka után lüktetést érzel a füledben vagy a mellkasodban, az teljesen normális, meg fog szűnni, amint a szívritmusod visszatér az egészséges szintre. De ha ezek a tünetek minden előzmény nélkül lépnek fel, arra érdemes odafigyelned.

Következmények

Vernyomas, Vernyomas Csokkento, Trukkok 2
/ Fotó: Bright Side
A kezeletlen magas vérnyomás komoly dolog, és olyan következményeket vonhat maga után, mint a stroke, a szívelégtelenség vagy a demencia. A közelgő veszélyt nem mindig egyszerű észrevenni, de a vérnyomásodat bármikor ellenőrizheted. Jó, ha ez szokásoddá válik! A legegyszerűbb, ha egy kis méretű, hordozható vérnyomásmérőt mindig magaddal viszel.

Értelmezd az értékeket

Vernyomas, Vernyomas Csokkento, Trukkok 1
/ Fotó: Bright Side
A vérnyomás értékek megfelelő értelmezéséhez tudni kell, hogy a normál érték nemenként és életkoronként eltérő. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd, hogyan alakulnak az értékeid!

Egy trükk a magas vérnyomás csökkentésére

Vernyomas Vernyomas Csokkento Trukkok 6
/ Fotó: Bright Side

A megfelelő pontot nagyon egyszerű megtalálni. Mindkét kéz középső ujjának tetején található. Nyomd egy tollal legalább 1 percen keresztül, hogy csökkenjen a vérnyomásod, és jobban érezd magad. Viszont fontos, hogy tudd, ezzel a módszerrel nem lehet gyógyítani a krónikus magas vérnyomást, inkább csak elsősegélyként alkalmazhatod, ha hirtelen nincs orvosi segítség.

BÓNUSZ: Csökkentsd a vérnyomásod 2 perc alatt

Vernyomas, Vernyomas Csokkento, Trukkok
/ Fotó: Bright Side
A másik pont, amivel csökkentheted a vérnyomásod, a lábfejen található. A nagyujjad és a második lábujjak közötti vonalon csúsztasd az ujjadat a bokád felé. A pontot abban a mélyedésben találod, ahol az ujj csatlakozik a csonthoz. Mélyen nyomd be 3 másodpercig a tollal, majd tarts 5 másodperc szünetet. Folytasd 2 percig, majd ismételd meg a másik lábfejeden is.

Nem csak a vérnyomásodat csökkentheted házilag, de az egészséges életmódra is fontos figyelni. Mint korábban beszámoltunk róla, ez csökkentheti a demencia kialakulásának esélyét is. 

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk