Vicki Holland videóra vette, hogy kokainnal kínálja a selyemmajmának, majd lehúzza az állatot a vécén.
Egy 38 éves walesi nő nevetve rögzített két videót, amint kokaint ajánlj a selyemmajmának, majd le is húzta az állatot a vécén. A videókon jól látható, hogy végignézte, amint kapaszkodik a rémült állat a vécécsészébe.
Vicky Holland Selyemmajom Kokain Vécé
/ Fotó: Wales News

A dél-walesi Gwentben élő nő selyemmajmát a rendőrség találta meg, miután egy szintén az adott városban riasztották őket egy héttel azután, hogy állítólag eladta valaki másnak az állatot.

A hatóságok azóta megerősítették, hogy a selyemmajmával most a dorseti Monkey World főemlősszakértői foglalkoznak – számolt be az Express Online.

Vicky Holland Kokain Selyemmajom
/ Fotó: Wales News
„Azonnal és komolyan aggódtam ennek a selyemmajomnak a jóléte miatt, amikor megláttam a felkavaró videókat” – mondta Sophie Daniels, az RSPCA szervezet felügyelője és egzotikus tisztje az ítélethirdetés után.
Daniels megköszönte a rendőrségnek az ügyben nyújtott segítséget, illetve a Monkey Worldnek is hálás volt, akik örökké otthont fognak adni a selyemmajomnak.

Kapcsolódó cikk

“Szerencsére ez a majom most megkapja a megérdemelt ellátást ilyen sokkoló rossz bánásmód után” – mondta.

November 18-án bűnösnek vallotta magát három, az állatvédelmi törvény szerinti bűncselekményben. A vádak között szerepelt a selyemmajmok megfelelő szintű ellátásának elmulasztása, szükségtelen lelki szenvedés okozása a selyemmajomnak, valamint az állat szükségleteinek kielégítésének elmulasztása.

Hollandnak élete végéig megtiltották az állattartást, és 12 hetes börtönbüntetést szabtak ki 12 hónapra felfüggesztve.

Kapcsolódó cikk

A nőnek idén májusban is bírósági pere volt, amely során 4000 font (több mint 1,7 millió forint) megfizetésére kötelezték a Kinder tojásokba rejtett kokainszállítmány miatt, emlékeztetett a The Telegraph. A rendőrök rajtaütéssel kapták el őt és párját, a dél-walesi Cwmbranból származó Russel Cox. Neki 30 hónap, Hollandnak pedig 20 hónap felfüggesztett börtönbüntetést ítélték két évvel ezelőtt, novemberben. Ha azon időszakban történt volna a mostani, a majmával szembeni állatkínzás, akkor azt a kirótt büntetést is hozzátették volna felfüggesztett nélkül.

A pár csaknem 40 000 fontot (több mint 170 millió forintot) keresett kokainüzletből.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet