Briliáns módon alakít át vintage fényképeket egy amerikai művész!

Egy pop art művész archív portrékat fest át híres filmkarakterekké, az eredmény pedig egészen hihetetlen.

Henry David Thoreau filozófus-költőtől származó mondás miszerint „Nem az számít, hogy mit nézel hanem, hogy mit látsz benne” bizonyára Alex Gross arc poeticája is lehetne. A művész briliáns vintage portréi ugyanis kiválóan bizonyítják a mondás helyességét.

A los angelesi művész miután elvégezte a pasadena-i Dizájn és Művészeti Főiskolát már 10 egyéni kiállítást is rendezett műveiből. 1990-ben BFA kitüntetésben részesült.

Anja Wülfing és a vintage fotók újragondolása / ContextUs

Az Oil on Photo című sorozatban Anja Wülfing egy különleges metódussal lehel életet a régi portréképekbe: színes énekesmadarak egészítik a karakterek merev pózait. A kontraszt meghökkentő és egyben csodálatos. A művész nevéhez köthető a múlt századi stúdióképek szereplőinek fejét állatfejre cserélő képek megalkotása is. Túlnagyított vendégek lézengenek Wülfing képein, interakcióba lépve azok eredeti szereplőivel.

Az antik portrékban sokan nem találnak semmi különöset, viszont Alex Gross különböző képregény-figurákat, szuperhősöket és filmbéli karaktereket vélt felfedezni bennük. A művész, hogy ezt másokkal is láttassa, átrajzolta ezeket a képeket A Karib-tenger kalózaiból, a Trónok harcából, a Star Wars-ból és még számos filmből ismert karakterekké.

Ez csupán egy kis ízelítő Gross pop art alkotásaiból, a művész weboldalán számtalan hasonló ihletettségű képet találhatunk még.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból