A Virgil Abloh, tervező Louis Vuitton és Nike Air Force 1 együttműködéséből származó cipőket aukcióra bocsátották, és egyetlen párért 350 000 dollárt kaptak.

A becsült ár többszöröséért mentek el a cipők

Amikor az LVMH tavaly november 28-án bejelentette Virgil Abloh hirtelen halálát, az idővonalak és a híradók tele voltak a divat, a zene, a művészet és az építészet világának tisztelgéseivel. Mások eközben a határokat áttörő tervező legmeghatározóbb alkotásai után kutattak, az olyan viszonteladói oldalakon, mint a The RealReal, a Louis Vuitton keresések 344%-kal, az Off-White keresések pedig 893%-kal nőttek, írja a Dazed.

Nem meglepő tehát, hogy a Virgil Abloh-cipőkön, amiket a Louis Vuitton és a Nike Air Force 1 közreműködésével gyártottak, az árverésen összesen 25 millió dollárt kerestek. Az együttműködés először a maison SS22 bemutatóján debütált, és a Sotheby’s 200 párt kínáló aukciója január 26. és február 9. között zajlott.

Kapcsolódó cikk

Mivel a legmagasabb licit 350 000 dollár volt egy ötös méretre, a bevétel jóval meghaladta az aukciósház kezdeti becsléseit, amelyek mindegyikét előre jelezték, és a cipőknek 5000 és 15000 dollár közötti árat becsültek. A legolcsóbbat valamivel több mint 75 000 dollárért adták el.

A Nike Air Force 1 és a Louis Vuitton közös tornacipői Virgil Abloh jellegzetes stílusában pompáznak

A monogramos tornacipőket eredetileg a Nike Air Force 1 negyvenedik évfordulójának megünneplésére tervezték, abban a stílusban készültek, amellyel Abloh egész karrierje során játszott. 

Mivel sok platformot rengeteg kritika ér, amiért látszólag profitálnak Abloh örökségéből, a Sotheby’s eladásából származó bevételt a tervező által alapított ösztöndíjalapnak ajánlják fel, amely a fekete, afro-amerikai vagy afrikai származású tervezőket támogatja. 

Eközben az Off-White ezen a héten bejelentette, hogy egy emlékbemutatóval nyitja meg a párizsi divathét AW22-es kiadását, a brooklyni múzeum pedig bemutatta terveit a tervező munkáinak első posztumusz retrospektívájának elindítására.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet