Virgil Abloh, a Louis Vuitton kreatív igazgatója egymillió dolláros ösztöndíjalap ötletével indít útjára fekete tanulókat

Virgil Abloh célja, hogy a tehetséges színesbőrű diákok nála sokkal könnyebben valósíthassák meg szakmai céljaikat.

Fiatalkori önmagáért teszi

Korábban már beszámoltunk arról, milyen nehézségekkel küzdenek meg azok a színesbőrű emberek, akik a divatiparban szeretnének érvényesülni. Néhányuknak azért sikerül, például a szabadúszó tervezőnek, Mowalolának vagy a André Leon Talley-nek, aki a Vogue főszerkesztő-helyetteseként dolgozott, de ők ma még inkább kivételnek számítanak.

Virgil Abloh Osztondij
Virgil Abloh / Fotó: Yu Fujiwara

Abloh-nak szintén sikerült befutnia, és most azon fáradozik, hogy a tehetséges diákoknak könnyebb legyen az élete. Ezért a Louis Vuitton 39 éves művészeti igazgatója egymillió dolláros ösztöndíjprogramot indít fekete, afroamerikai vagy afrikai származású, tehetséges tanulók számára. Virgil Abloh az Instagramon árulta el a Virgil Abloh Post-Modern ösztöndíjprogram részleteit, írja a Dazed.

Színes bőrű transzneműként a divatiparban? A WIMP ügynökség segít

A rendszerszintű rasszizmus egyik jellemzője a fehérek és a színes bőrű kollégáik fizetése közötti jelentősebb eltérés hasonló munkakör betöltése esetén. A fekete brit íróknál és a divatiparban is jellemző tendencia ez, amire most a Black Lives Matter mozgalom is felhívta a figyelmet.

„Bárki, aki ült már velem együtt megbeszélésen, velem együtt ötletelt, vagy csak üzenetet váltottunk, jól tudja, hogy örök életemben a 17 éves önmagamért fogok küzdeni. Ami azt jelenti, hogy azt szeretném, ha a tehetséges fekete srácok számára az enyémnél egyenesebb út vezessen a szakmai sikereikhez. Ha ehhez egy nyílt végű alappal hozzájárulhatok, hogy megnyíljanak számukra az ajtók vagy elmondhatom, én hogyan jutottam el idáig, akkor megtettem a kötelességemet” – írta a közösségi oldalán a segítőkész kreatív szakember.

anyone that’s ever been in a meeting with me or a creative brainstorm or even a random iMessage chat knows that i’m forever fighting for the “17-year-old-version” of myself. ⁣ ⁣ what that specifically means is… all i want is for any young black kid to achieve a shorter path to their career goals, and if i can help with an open source approach to opening doors or messaging “how-i-did-it” along the whole way, then i’ve done my real job, not my actual job.⁣ ⁣ i’m putting money, my resources, and my rolodex where my mouth is… just keeping it “Two Virgil’s” or more accurately “That many Virgil’s” in the slideshow above: i’ve started a scholarship fund for black students and raised $1 million so far, pre-announcement with the same manic creative brainstorm that got me here with the support of some of my collaborators and the @fashionscholarshipfund it’s called the Virgil Abloh™ “POST-MODERN” scholarship fund. ~ link in bio for more details. email me there.⁣ ⁣ the goal is to make sure i’m not one of the few, but one of many in my industry…

No Description

Az induló egymillió dollárt Abloh maga adta be a kalapba, de a Louis Vuitton, az Evian és a Farfetch is támogatták az ösztöndíjalapot.

Virgil Abloh is csak egy lenne a sok közül

„Kész vagyok pénzt, paripát, fegyvert áldozni. A célom az, hogy ne kivétel legyek a szakmában, hanem egy a sok közül” – tette hozzá.

Abloh elárulta, hogy a következő Louis Vuitton-kollekciót Sanghajba viszi és ott fogja a programot is bemutatni élőben, nyilvános esemény keretében.

Kanye West divatcége, a Yeezy összefog a Gap márkával

Az amerikai divatbirodalmat építő, az alkoholizmusát is legyőző Kanye West partnerségre lépett a koronavírus-járvány idején 1 milliárd dolláros veszteséget elszenvedő Gap márkával, írja a . A rapper a Yeezy közösségi oldalán megosztotta a két cég új, közös logóját, amelyen a Gap ismert kék négyzetében a YZY felirat foglal helyet.

Virgil Abloh amerikai dizájner, vállalkozó, DJ. Eredeti végzettsége építész, de inkább a divat világa vonzotta. 2009-ben – Kanye Westtel együtt – gyakornokként dolgozott a Fendinél. 2013-ban alapította meg saját divatházát, az Off-White-ot, amelyet azóta is vezet. 2018 márciusa óta, a Louis Vuitton férfidivat-részlegének művészeti igazgatója. Ő volt az első afroamerikai, aki francia luxusmárkánál ilyen magas pozícióba került. Ennek köszönhetően ugyanebben az évben a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk