A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020 őszétől, egy év leforgása alatt városszerte többektől vett át pénzt víztisztító berendezésre, noha azok beszerelése sosem állt szándékában.

Árengedményt ajánlott előlegért cserébe

A vádirat szerint a férfi azzal keresett fel embereket a lakásukon, hogy ő a vízközmű-szolgáltató munkatársa. A sértetteket valótlanul arról tájékoztatta, hogy a szegedi víz rossz minősége miatt hamarosan kötelező lesz víztisztító gép beszerelése minden háztartásban – írta az ügyészség.hu.

Ezután azt az ajánlatot tette, hogy amennyiben előlegként számára a berendezés telepítési-és anyagköltségeit a helyszínen kifizetik, úgy 50%-os kedvezményt biztosít részükre a gép árából.

A komolyság látszata érdekében, illetve azért, hogy a sértettek bizalmát elnyerje, a vádlott egy korábbi munkahelyéről származó megrendelőlapokat töltött ki, és a sértetteknek e cég nevében bevételi bizonylatokat is adott az átvett pénzről.

30 esetben károsította ügyfeleit

A férfi részére 30 személy adott át esetenként 63.000 és 6.000 forint közötti összeget, e sértettek harmada idő korú volt. Állításai kapcsán ketten gyanút fogtak, és nem adtak át pénzt, egyikük még a rendőrséget is kihívta. Az elkövető által okozott kár meghaladja a 600.000 forintot.

A járási ügyészség a férfit a sértettek száma és a nekik okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalással valamint 30 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

Mint arról beszámoltunk, egy másik férfi kihasználva az sértettek jóhiszeműségét egy fiktív weboldalon, szerszámgépeket, bútorokat kínált eladásra, majd a megrendeléseket követően kérte áldozatait, hogy a vételárat egy megadott számlaszámra utalják el. Ezt az ügyet is lezárta a rendőrség.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet