Fontos vízügyi beruházásokról hozott döntést az Orbán-kormány, melyekről a kormányrendelet is megjelent az éjszaka folyamán.

Hétfőn késő este jelent meg a kormányrendelet néhány vízügyi beruházásról, írjaBlikk.

Kiemelt beruházásnak minősítették a már most is hivatalosan félsivatagos területnek számító Duna–Tisza közi Homokhátság „vízhiányos ökológiai állapotának javítása, helyreállítása” elnevezésű munka első ütemének előkészítését, a Túr jobb és bal parti torkolati szakaszának kiépítését, a Szentendre Regionális Déli Vízbázis megóvásához szükséges kármentesítést, és a Felső-Tisza Gulács feletti szakasza árvízvédelmi fejlesztésének befejezését – ott 2022 októberében készült el az árvizek és az aszályos időszakok kezelésére is alkalmas, 35,8 milliárd forintból megvalósult Tisza–Túr árapasztó tározó a magyar–ukrán határ mentén fekvő Milotán.
32 település több száz, helyrajzi számmal megjelölt ingatlanát sorolták fel a beruházások megvalósítási helyszíneként. A rendelet rendelkezéseit a hatálybalépésekor, azaz március 7-én már folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyekben is alkalmazni kell.

A döntés értelmében a környezeti hatásvizsgálati eljárás, valamint a természetvédelmi eljárások kivételével a beruházások megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükséges összes közigazgatási hatósági ügyet gyorsítva, általában 8 és 15 napos határidővel kell elintézni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.