Az állapotáról szóló legfrissebb hír Borisz Karpicskov szökésben lévő volt KGB-tiszttől származik.

Egy KGB-tiszt szerint arra figyelmeztették Vlagyimir Putyint, hogy alig pár éve lehet hátra – írja a Daily Mail

A kém szerint a rák egy „gyorsan előrehaladó, súlyos formáját” diagnosztizálták az orosz vezetőnél.

Az állapotáról szóló legfrissebb hír Borisz Karpicskov szökésben lévő volt KGB-tiszt titkos üzenetének részeként jelent meg a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

Eszerint amellett, hogy Putyinnak legfeljebb két-három éve lehet hátra, még a látását is elvesztheti.
A jelentés szerint az orosz elnök mégsem hajlandó szemüveget hordani, mert attól tart, hogy az a gyengeség jele lehet, dühét pedig beosztottjain vezeti le.
Az orosz elnök egészségi állapotáról szóló hírek egyébként nem újkeletűek, már legalább két éve kezdődtek, csupán ismét előtérbe kerültek Ukrajna inváziója miatt.

Kapcsolódó cikk

Christopher Steele, az MI6 hírszerző ügynökség korábbi tisztje elmondta, Putyint folyamatosan figyelték: kiderült, hogy a Kreml az utódlási terven dolgozik, mert 2023-ra az orosz elnök visszavonulhat romló egészségügyi állapota miatt.

Az ukrán védelmi minisztérium szerint viszont Putyin fél komolyan felkészíteni az utódját, mert tart attól, hogy az illető korábban át akarja majd venni a helyét, mint azt ő szeretné.

A Kreml nem kommentálta Putyin egészségi állapotát, de rendszeresen tagadja, hogy bármilyen nehézséggel küzdene. A folyamatosan érkező hírek mindenesetre arra utalnak, hogy hírszerző források ülnek az orosz vezetők között.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet