A Kremlhez közeli források azt állítják, hogy az orosz elnök, Vlagyimir Putyin távozóban van, és ha a háborúban továbbra sem arat sikereket, előbb vagy utóbb megbukik hatalma.

Orosz körökben szó esett az ország jövőjéről Vlagyimir Putyin uralma alatt, és sok helyi lakos azt gondolja, hogy az elnök kudarcot vallott az ukrajnai háború miatt, írja a DailyStar.

Egy Kremlhez közeli forrás a Meduza orosz ellenzéki honlapnak így nyilatkozott: “Van egy olyan vágy, hogy a belátható jövőben talán ne ő irányítsa az államot”.

Valerij Szolovej politológus, a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének volt professzora azt állította, hogy Putyin haldoklik, és magával akarja vinni a világot. Szerinte a nukleáris fegyverek bevetéséről már megszületett a döntés, csupán az a kérdés, hogy mikor és hol fog történni.

Kapcsolódó cikk

Solovey azt állította, hogy a helyzet jelenleg közelebb van az “nukleáris apokalipszishez”, mint az 1962-es kubai rakétaválsághoz, mivel Putyin „nem engedheti meg magának, hogy legyőzzék. Két eszköz maradt a kezében – a mozgósítás, [és] az atomfegyverek használata”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.