Egy nő azt állítja, hogy valójában ő Vlagyimir Putyin biológiai édesanyja. A sztorinak több újságíró is megpróbált utánanézni, de rejtélyes balesetekben meghaltak.

Vera Putyina először 1999-ben állt elő azzal az állítással, hogy ő Vlagyimir Putyin igazi anyja, és az orosz elnök valójában Grúziában született, írja168.

Kevés tény ismert az orosz elnök gyerekkoráról, a hivatalos információ mindössze az, amit a Wikipédia is idéz: „1952. október 7-én született munkáscsaládban, Vlagyimir Szpiridonovics Putyin (1911–1999) és leánykori nevén Marija Ivanovna Selomova (1918–1998) gyermekeként az akkori Leningrádban (ma Szentpétervár). Önéletrajza szerint nehéz körülmények közt éltek, apja gyári munkás volt, anyja segédmunkákat vállalt. Szülei sokat nélkülöztek, Leningrád ostromát is átélték, apja egy repesz miatt élete végéig sántított, anyja pedig majdnem éhen halt. Ő maga nem várt gyerek volt, és a nélkülözések közepette hol patkányokkal, hol erősebb gyerekekkel kellett megküzdenie. »A leningrádi utcákon nőttem fel, ahol megtanultam az aranyszabályt: ha a harc elkerülhetetlen, neked kell bevinned az első ütést« – mondta egy 2015-ös interjúban”.

Ezzel szemben a 96 éves, Grúziában élő nő azt állítja, teherbe esett egy nős férfitól, és a gyermek Putyin volt. 

Grúziában járt iskolába a harmadik osztályig, aztán Oroszországban megismételt néhány osztályt. A férjem nem akarta, hogy ott legyen, és attól tartottam, hogy nekem kell majd eltartanom. Elvittem Oroszországba, és az anyámnál hagytam

– állítja Putyina. Történetét igazolja, hogy a helyi iskola 1959-60-as tanévből létezik feljegyzés egy grúziai születésű Vlagyimir Putyinról. A politikus 1952. október 7-i születési dátuma alapján évvesztesként 1959 szeptemberében kezdte az iskolát. 

A nő szerint édesanyja örökbeadhatta a kis Putyint, és így kerülhetett a hivatalosan megnevezett szülőkhöz. A hivatalos verzió szerint az orosz elnök szüleinek korábban két gyerekük született, akik közül egyik sem élte meg a felnőttkort, majd több mint 10 év elteltével érkezett Vlagyimir, ekkor a szülők már negyven felett voltak.

Vera Putyina történetét cáfolja ez a fotó, amely állítólag 1958-ban, az orosz elnök hatodik születésnapja előtt készült, és a hivatalosan is elismert anya mellett látható rajta. Putyina állítása szerint az elnök ekkor még Grúziában élt. 

Két újságíró is nyomozott már az orosz elnök gyerekkora után, és megpróbáltak utánajárni Putyina állításainak, de mindketten rejtélyes balesetekben haltak meg Oroszországban. Az orosz Artyom Boroviknak a repülőgépe zuhant le, amíg az olasz Antonio Russót ismeretlen tettesek gyilkolták meg még 2000-ben. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.