Vlagyimir Putyin orosz elnök döbbenetes fenyegetést fogalmazott meg Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott beszélgetésében, miszerint nem kell nagy városokat atomfegyverekkel bombázni a győzelem érdekében.

Vlagyimir Putyin figyelmeztette a Nyugatot, hogy Hirosima és Nagaszaki bombázása 1945-ben bizonyíték arra, hogy „nem kell megtámadni a nagyvárosokat a győzelemhez”, írja a DailyStar.

Az Egyesült Államok 1945 augusztusában atombombákat dobott a két japán városra. A támadásokban 215 000 ember halt meg, többségük civil volt. Néhány nappal később Japán megadta magát, és véget ért a második világháború. 

A bombázásokra való hivatkozás azt sugallja, hogy Putyin hasonló nukleáris beavatkozáson gondolkodhat.

Putyin megjegyzései Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök kijelentését követték, miszerint ha az emberek “békét” akarnak, akkor “fel kell készülniük a háborúra”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.