Nemrég több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy az orosz titkosszolgálat fellázadt az orosz elnök, Vlagyimir Putyin ellen, akinek állítólag már a helyettesét is megtalálták. Az FSB (korábban KGB) nevű orosz titkosszolgálat két kémje is házi őrizetbe került

Sergej Beszeda vezérezredes és helyettese nemrég házi őrizetbe került. A két FBS-es ügynök feladata korábban az orosz invázió előkészületeihez kapcsolódó hírszerzési feladatok voltak Ukrajna területén, írja a Fox News.

Állítólag Moszkva a hibásokat keresi azért, mert téves információk érkeztek Ukrajnából a közhangulattal kapcsolatban.
Egyrészt az oroszok arrra számítottak a jelentések szerint, hogy az ukránok felszabadítóként várják őket majd, és emiatt gyors és könnyű győzelmet tudnak elérni az országban.

Kapcsolódó cikk

Másrészt felmerült annak a gyanúja is, hogy az FSB megbízott emberei a pénz egy részét ellopták – jegyezte meg a Fox News.

Andrej Szoldatov, a Center for European Policy Analysis szakértője szerint lehetséges, hogy az ukrán hírszerzési feladatokkal megbízott egység nem is küldött kémeket Ukrajnába.
Ennek okát abban látják, hogy már fordultak elő olyan esetek, hogy papíron kémeket küldtek az országba, de valójában zsebre rakták a pénzt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet