Vlagyimir Putyin egy szegény, munkás családba született, és nehéz gyerekkora magyarázhatja, miért hajlandó bármit bevetni a győzelemért.

Vlagyimir Putyin 1952-ben született Leningrádban (azóta Szentpétervár), nyolc évvel a város brutális ostroma után, amely több mint egymillió embert ölt meg, olyan szülők gyermekeként, akik épphogy túlélték a háborút sérülésekkel és éhezéssel, írja a DailyStar.

Saját bevallása szerint családja egy lepukkant szovjet lakásban élt két másik családdal egy panelházban, amely patkányokkal volt fertőzve. Az orosz elnök 2000-ben megjelent önéletrajzában felidézte, hogy gyerekkorában egyszer az egyik patkány meg is támadta.

A beszámolók szerint a család otthonában melegvíz sem volt, és Putyin rengeteg időt töltött egyedül, mivel a szülei folyamatosan dolgoztak. Sokan csúfolták és zaklatták, és korához képest kicsi is volt, ezért is kezdett el harcművészeteket tanulni, hogy meg tudja védeni magát. 

Kapcsolódó cikk

Darryl Cunningham brit karikaturista, a Putyin Oroszországa: A diktátor felemelkedése című, az orosz vezető életéről szóló új életrajz szerzője interjút készített Putyin gyerekkori barátjával a könyvhöz, aki leírta, hogy egy fiatal Putyin „bármilyen piszkos módszert használna a győzelemre. Harapna, vakargatta, verné a nála nagyobb fiúkat… ami sokat elmond a jelleméről”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.