Putyin arra készülhet, hogy elbújjon egy bunkerbe az orosz hegyekben, mivel az elnök szóvivője azt állítja, hogy sok Kreml tisztviselő elkapta az influenzát.

Súlyos influenzajárvány sújtotta a Kreml tisztviselőit, ami miatt azt feltételezik, hogy Vlagyimir Putyin hamarosan egy bunkerben fog elszigetelődni, írja a DailyStar.

Putyin már lemondta éves sajtótájékoztatóját ebben a hónapban, ami elnöksége alatt rendszeresen előfordul. Nem kizárt, hogy decemberben felszólal a parlamentben, de a Kreml állítása, miszerint közeli tisztségviselőit influenza sújtotta, előjátéka lehet Putyin teljes körű karanténba vonulásának és a nyilvános szereplések megszakításának.

A Kreml vezetője köztudottan megszállottja az egészségét fenyegető veszélyeknek – például a Covid-válságra reagálva helyeztette ki a mára már védjegyének számító hosszú asztalát. 

A feltételezések szerint Putyin és közeli családja – vélhetően egykori tornász barátnője, a 39 éves Alina Kabaeva is – az éves újévi vakációt az Urál-hegységtől keletre található bunkerben tölti. Általában Putyin a Fekete-tenger mellett ünnepli az új évet, és rendszeresen fordul az oroszokhoz egy előre felvett újévi üzenettel, amelyet éjfélkor sugároznak országa 11 időzónájában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet