A szakértők szerint a múlt hónapban „miniforradalom” zajlott Oroszországban, és még több lesz, amikor Putyin bosszút áll a rettegett Wagner-csoport parancsnokán, Jevgenyij Prigozsinon.

Vlagyimir Osecskin orosz emberi jogi aktivista szerint Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezére összeesküdni kezdett Vlagyimir Putyin ellen Szergej Surovikin tábornokkal, és az orosz elnök bosszút tervez, írja a DailyStar.

Osecskin azt mondja, Surovikin azt tervezte, hogy védelmi miniszter lesz, és szövetségesével, Prigozsinnal együtt, amikor átveszi az irányítást a rettegett FSZB biztonsági erők felett, képesek lesznek Putyint bábvezérként irányítani. Ám a terv Osecskin szerint füstbe ment, miután Prigozsin túllépte a határt a háború lebonyolításával kapcsolatos kritikájával.

Oseckin szerint Putyin bosszúja közeleg, és bár nem gyors, de végleges lesz. „A Putyin által használt módszerekből ítélve nagy valószínűséggel tisztogatás vár [Prigozsinra]” – mondta Oseckin. “Nincs alapom azt hinni, hogy Prigozsin túléli az év végéig.”

Túl sokat tud, túl sok mindenben bűnrészes, és Putyin számára nagyon fontos, hogy örökre eltűnjön, és magával vigye ezeket a titkokat

– magyarázta.

Andrej Piontkovszkij orosz politikai elemző szerint januárban „miniforradalom” ment végbe a Kremlben, amikor Szurovikint elbocsátották az ukrajnai „különleges művelet” parancsnoki posztjáról, és Valerij Geraszimovot nevezték ki a helyére.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.