Az október 7-én a 70. életévét betöltő Vlagyimir Putyin orosz vezető köztudottan imádja a kutyákat. Házi kedvencei elkísérik, amikor a világ vezetőivel találkozik – még akkor is, ha azok félnek a kutyáktól.

Köztudott, hogy Vlagyimir Putyin nagyon szereti az állatokat, különösen a kutyákat, és számtalan négylábút tartott már életében, írja a DailyStar.

Az orosz elnöknek állítólag jelenleg négy kutyája van, és mindegyiket különböző országok vezetői ajándékoztak neki, ami már-már egy bizarr szokássá vált.

A legismertebb kutyája Konni, a fekete labrador volt, akit gyakran vitt magával találkozókra is, és gyakran kifejezetten riválisai megfélemlítésére használta fel az állatot. Például mikor a volt német kancellárral, Angela Merkellel tárgyalt 2007-ben, behívta a labradort a terembe, miközben tudta, Merkel fél a kutyáktól, mióta 1995-ben egy állat megtámadta. A német kancellár szemmel láthatóan kényelmetlenül érezte magát, és végül az orosz elnök utólag bocsánatot kért, és azt állította, nem tudott Merkel félelméről, bár sokan úgy látták, Putyin kifejezetten élvezi a helyzetet.

Vlagyimir Putyin Kutyai Konni

George W. Bush arról számolt be, hogy amikor Putyin látogatóban volt Amerikában, bemutatta a saját kutyájának. Amikor pedig Bush tett látogatást Oroszországban, Konni fogadta, és az orosz elnök azt mondta neki, hogy az ő kutyája sokkal nagyobb, erősebb és gyorsabb, mint Bush-é.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet