Anthony Glees védelmi szakértő Putyin gúnyolódásának minősítette azt, hogy Oroszország feltörte Liz Truss mobiltelefonját abban az időszakban, amíg a politikus külügyminiszter volt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „gúnyolja” az Egyesült Királyságot, és „nem hagyhatjuk, hogy továbbra is megalázza ezt az országot” – mondta Anthony Glees professzor, egy világvezető védelmi szakértő a DailyStar szerint.

A megjegyzések mindössze 24 órával azután érkeztek, hogy kiderült, Oroszország feltörte Liz Truss volt brit miniszterelnök telefonját, amikor külügyminiszteri posztot töltött be. Feltételezések szerint a hackerek több mint egy évnyi üzenetet töltöttek le személyes telefonjáról.

Az üzenetek információkat tartalmaztak az Egyesült Királyság Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, valamint arról, hogy milyen létfontosságú fegyverszállítmányokat küldenek az ország védelmére az orosz megszállók ellen. A jogsértés hozzáférhetett Truss és Kwasi Kwarteng volt kancellár beszélgetéseihez is, beleértve a Boris Johnsont ért kritikáikat is.

Glees professzor azt is állította, hogy nem Oroszország az egyetlen ország, amely érdekelt az Egyesült Királyság feltörésében, és elképzelhetőnek tartja, hogy Kína, Irán, Észak-Korea, sőt, akár Amerika is állhat a hackelés mögött.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet