Vlagyimir Putyin ellátogatott a hónapokig ostromolt, végül pedig az oroszok által elfoglalt Mariupolba.

Vlagyimir Putyin helikopterrel érkezett a szimbolikus jelentőséggel bíró Mariupolba, majd a városon maga vezetett végig, megtekintve a fontosabb létesítményeket. Az orosz elnök a helyi lakosokkal is beszélgetett, sőt, egy családot meg is látogatott, írjaBlikk.

Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes számolt be neki az újjáépítési munkálatok állásáról, valamint az új lakónegyedek, szociális, oktatási és egészségügyi létesítmények, a közmű-infrastruktúra építéséről. Husznullin egyebek között felhívta az elnök figyelmét arra, hogy az utcákon a közvilágítást teljes mértékben, az útburkolatot részlegesen helyreállították. Mint mondta, a városi tömegközlekedés 110 buszt már rendszerbe állított, és nyáron a tervek szerint újraindulnak a villamosok is.

Putyin meglátogatta a város tengerpartját, a színház épületét, a Nyevszkij lakótelepen, és más helyi nevezetességeket. 

Az a döntés született, hogy helyreállítják az erősen megrongálódott városközpontot, és minél előbb intézkedni fognak az elmaradt bérek és egyéb kifizetések ügyében. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.