Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal dicsekedett, hogy „nagy pontosságú fegyverei, robotika és harci rendszerei” sokkal jobbak, mint a világ többi részén.

Megjegyzései annak ellenére hangzottak el, hogy az orosz hadsereg ukrajnai inváziója továbbra is akadozik, és az amerikai hírszerzés jelenleg 70-80 ezerre becsüli az elesett vagy megsebesült orosz katonák számát, írja a 168.

Putyin legutóbbi beszédét augusztus 15-én az Army 2022 Nemzetközi Katonai-Technikai Fórum és a 2022-es Nemzetközi Hadseregjátékok megnyitóján tartotta Moszkvában.
Az orosz elnök a latin-amerikai, ázsiai és afrikai orosz szövetségesekkel való “történelmileg szilárd, baráti és valóban megbízható kapcsolatokról” örvendezett. Elmondta, hogy Oroszország “korszerű fegyverekkel látja el ezeket a szövetségeseket, a kézi lőfegyverektől a páncélozott járművekig és a tüzérségig, a harci repülésig és a drónokig”, mielőtt részletesebben kifejtette volna az állítólagos ultrafejlett technológiáit.

Nagy pontosságú fegyverekről és robotikáról, új fizikai elveken alapuló harcrendszerekről beszélünk. Sokan közülük évekkel, talán évtizedekkel megelőzik külföldi társaikat, taktikai és technikai jellemzőket tekintve pedig jelentősen felülkerekednek

– mondta Vlagyimir Putyin.

Ez azután történt, hogy kiderült, hogy Oroszország közel áll ahhoz, hogy egy félelmetes új lézerrendszerrel bővítse fegyvertárát. A Kalina rendszer segíthet Putyinnak abban, hogy elpusztítsa a műholdakat az űrben, így segítsen neki titokban tartani a harci terveket és egyéb kommunikációt, miközben megzavar más nemzeteket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.