Vlagyimir Putyin úgy gondolja, a Nyugat nem mérte fel rendesen a globális dominanciájának gyengülését.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) százéves évfordulója alkalmából mondott beszédet, írja168.

Az orosz elnök a szolgálat kiemelt feladatának a nemzetközi folyamatok stratégiai előrejelzését jelölte meg, amit szerinte a Nyugat nem megfelelően végez.

A Nyugat csapdába ejtette magát

– jelentette ki, hozzátéve, hogy ez azért történt, mert nem megfelelő módon elemzte ki a nemzetközi folyamatokat és a saját befolyásának gyengülését.

Az ilyen elemzésnek reálisnak, objektívnek, hiteles információkon és megbízható források lehető legszélesebb körén kell alapulnia. (...) Nem szabad a kívánatost tényszerűnek beállítani

– hangsúlyozta. Szerinte a Nyugat abból indul ki, hogy nincsen semmilyen alternatívája a liberális globalizációnak, ami véleménye szerint nincs így.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.