Szergej Novikov, a Kreml szociális projektek részlegének vezetője szerint a tanterv a társadalmi értékekre fog összpontosítani.

Vlagyimir Putyin azt akarja, hogy a hétéves gyerekek “tanulják meg a hazafias értékeket az iskolában”, hogy “erősítsék az orosz társadalom spirituális és erkölcsi alapjait”, írja a DailyStar.

Szergej Novikov, a Kreml szociális projektek részlegének vezetője elmondta, hogy a tanterv a társadalmi értékekre fog összpontosítani, összhangban Oroszország nemzetbiztonsági stratégiájával. A kurzusok középpontjában az Ukrajna és Fehéroroszország elleni orosz brutalitással kapcsolatos állítások tagadása áll.
A történelem tankönyveket is frissíteni fogják, hogy tartalmazzák a Kreml „különleges katonai műveletéről” szóló narratívát. A diákokat hamarosan felkérik, hogy vegyenek részt a napi ünnepségeken, amelyeken felvonják az orosz zászlót – ez a kezdeményezés 2,8 millió fontba (közel 854 millió forintba) fog kerülni a Kremlnek.
Az oroszországi nem állami sajtóorgánumok olyan esetekről számoltak be, amikor a tanárok azt állították, hogy megfélemlítették őket a háború támogatására. Pedagógusok továbbá arról számoltak be, hogy megbüntették, pénzbírsággal és elbocsátották őket, mert megjegyzéseket tettek a Kreml hivatalos narratívája ellen.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet